IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да бъдете по-спокойни (1 част)

18 април 2020 19 30

Социалната изолация стресира мнозина

Pixabay

Случващото се през последните месеци ни показва, че е трудно да си правиш планове занапред, защото не знаеш какво ще стане на другия ден. Коронавирусът ни накара да се изолираме от света и да оценим малките неща, които преди това въобще не сме забелязвали. Несъмнено пандемията повиши тревожността на хората, които трябва да мислят не само за здравето, а и за препитанието си в този труден момент.

Всеки се справя по различен начин със стреса заради извънредното положение – едни се затварят в себе си и мислят за проблемите, други се радват на свободното време и гледат да релаксират, за да запазят психиката си. Според психолози, когато намерим начин, с който да отработим негативните емоции, ние се чувстваме много по-добре.

Ето най-добрия начин да бъдете по-спокойни по време на изолация според вашия зодиакален знак:

планети, вселена,

Pixabay

Овен: Изградете си свой духовен ритуал

Сега е сезонът на Овните и Слънцето пътува към вашия знак. Това е идеалното време да се обърнете към духовното в себе си, което ще ви даде спокойствието, което търсите. Не става дума само за молитва, а по-скоро изграждането на свой собствен ритуал, който ви действа отпускащо.

За да намерите вътрешно спокойствие, ставайте по-рано. Вие избирате дали ще пиете кафе, ще гледате изгрева на слънцето, ще правите йога или ще си палите ароматни свещи. Важното е самото действие да ви доставя удоволствие.

Телец: Доверете се на лечебната сила на кристалите

Както знаем, Телецът е земен знак, свързан до голяма степен с природата. Затова може да се обърне към лечебната сила на естествените кристали, всеки от които носи своя енергия и помага при различни проблеми.

Може да си купите ахат, розов кварц или малахит, които се препоръчват за вашата зодия. Ако ги държите на видно място у дома или ги носите като амулети, те ще ви правят по-спокойни. Има и вариант да ги комбинирате с действието на етерични масла.

Близнаци: Съсредоточете се върху дишането

Много хора не обръщат внимание на начина, по който дишат, но изпълняването на различни дихателни техники понижава кортизола в тялото – хормон на стреса. А Близнаците имат нужда точно от това, за да успокоят малко страстите и да мислят трезво над ситуацията.

За да насърчат релаксацията, Близнаците трябва да се съсредоточат върху дишането. По-дълбокото подобрява притока на кислород към клетките и намалява тревожните мисли.

Рак: Направете си чаен следобед

Като воден знак, нищо не ви пречи да се обърнете към целебната сила на билките. Подобно на англичаните, може да си направите следобеден ритуал за успокояване, като си направите чай. Зелен чай, мента, маточина, глог, риган или букет от билки, ще ви подействат отпускащо.

За да намалят тревожността си, Раците трябва да мислят преди да говорят и да пият чая бавно, слушайки релаксираща музика.

Лъв: Релаксирайте с домашно спа

Лъвовете притежават сложен характер и наумят ли си нещо, трудно могат да бъдат укротени. Макар да не го показват, те са много раними и социалната изолация им действа депресиращо. Онова, което винаги им действа отпускащо, е да ги глезят. А какво по-хубаво удоволствие от това да ги масажират.

Тъй като не могат да отидат на спа, стига да не ги мързи, Лъвовете могат да си го направят в домашни условия. Пълна вана, ароматни соли и свещи ще ги накарат да забравят проблемите. Освен това, могат да си купят дифузер за въздух с различни ароматни масла, които насърчават тялото да изпадне по-лесно в режим на покой.

Какво успокоява хората от останалите зодии, четете утре в Tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари