IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите: Маслените сладки на Мерил Стрийп

17 май 2020 10 30

С вкусен мармалад по средата

IStockphoto

Мерил Стрийп е една от звездите на Холивуд, на които годините сякаш не личат. В едно от своите интервюта тя споделя, че има три неща, които ни правят щастливи – любовта, сексът и храната. 70-годишната актриса, която има три дъщери разкрива, че никога не е спазвала диети, а по-скоро природосъобразен начин на живот.

Когато е под напрежение и има нужда от енергия, Стрийп си похапва малко вредна храна или някой сладкиш, но гледа да не прекалява. Разкрива, че обожава маслени сладки, които приготвя с мармалад по средата.

Ето и какво ви е необходимо за любимия десерт на актрисата:

– 1 пакет и половина масло; 

– 1 супена лъжица мед; 

– 2 чаени чаши брашно; 

– ванилия на прах или няколко капки есенция; 

– фино смлени бадеми. 

– мармалад или сладко по избор. 

Как да приготвите маслените сладки на Мерил Стрийп? 

Накъсвате леко омекналото масло и в купа го разбивате заедно с меда и ванилията. Добавяте брашното и бадемите и бъркате с миксера докато се получи хомогенно тесто. 

Разделяте тестото на четири части и всяка поставяте във фолио. Оставяте ги в хладилник за около 2 часа. 

Разточвате тестото и изрязвате с подходящи форми. Хубаво е една от частите да е с дупка по средата. Но може и да изрежете обикновени кръгчета или сърчица, които после да слепите със сладкото. 

Нареждате сладките в тава, покрита с хартия за печене. Поставяте я във фурна, предварително загрята на 160 градуса. 

Печете сладките за около 10-15 минути според фурната. Оставяте ги да поизстинат за около 5 минути, след това ги залепвате две по две с мармалада или сладкото, което сте избрали. 

Опитайте рецептата. Всички продукти за нея ще намерите ТУК. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари