IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чай от магданоз – укрепва здравето и помага за отслабването

25 юни 2020 10 30

За да има ефект, напитката трябва да се пие често

Снимка: iStock

Всяка домакиня има в своята кухня магданоз. Той често се използва в кулинарията и служи за добавка към различни ястия или салати. Освен това, от него става и много добра ядлива декорация на чиниите, когато искате да впечатлите своите гости. Магданозът е богат на много витамини, минерали и антиоксиданти.

Той е полезен за здравето на костната и имунната система, регулира нивото на кръвната захар, грижи се за бъбреците и се бори с анемията и умората. Освен че може да го похапвате свеж, магданозът може да се използва и за направата на вкусен и ароматен чай. Рецептата е много лесна, а ефектът – мигновен.

магданоз Pixabay

Снимка: Pixabay

Чаят се препоръчва, ако имате инфекция на пикочния мехур или камъни в бъбреците. Също така той е богат на витамин C, с което ще се погрижите и за правилното функциониране на имунната ви система. Напитката помага и за образуването на колаген в тялото. Магданозът е богат и на фолиева киселина, която е от огромно значение за сърдечносъдовата система.

При редовно пиене на чая ще забележите подобрения в храносмилането, тъй като той успокоява червата. Напитката се препоръчва на хора, страдащи от анемия, защото магданозът е богат на желязо. Ако пък сте похапнали чесън или лук, или просто се готвите за среща, може да разчитате на чая от магданоз да премахне неприятния дъх от устата ви. Чаят от магданоз трябва да се пие редовно, за да повлияе на излишните килограми.

Ето как да си направите чай от магданоз

Необходими продукти:

1 връзка магданоз

600 мл вода

Начин на приготвяне:

В подходящ съд налейте студената вода, след което я оставете да заври. През това време накълцайте магданоза и го изсипете в купа. Залейте растението с врящата вода и го оставете да се запари за 10 минути.

магданоз Pixabay

Снимка: Pixabay

След като прецедите течността, изчакайте да изстине напълно, след което е готова за консумация. Най-добре е да правите количество, което да изпиете за един ден. Напитката може да се съхранява и в хладилник.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари