IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ермин дьо Клермон-Тонер – принцесата на шумните партита и високите скорости

14 юли 2020 18 00

Страстта ѝ към моторите я погубва

БГНЕС

„Тя живееше на бързи обороти и обичаше високите скорости. Пушеше пури, организираше партита за богатите и не спираше да купонясва...“. Това пише чуждестранна медия след трагичната ѝ смърт. Френската принцеса Ермин дьо Клермон-Тонер, която прекара повече от месец в кома, остана завинаги на 54 заради нейната най-голяма страст – моторите. 

„Ермин дьо Клермон-Тонер, родена през 1966 г., ни напусна след месец кома в болница, намираща се в предградията на Париж, след трагична катастрофа с мотоциклет. Тя издъхна заобиколена от своите близки. Семейството и приятелите ѝ завинаги ще пазят спомена за нея жив. Тя беше изключителна дама с голямо сърце, която винаги намираше време за другите. Ермин ще остане ориентир за изкуството на живота в края на 20 век. Никога няма да забравим нейната доброта и усмивка“, се казва в официалното изявление на нейното семейство, публикувано в изданието Point de Vue. 

„Сбогом, моя прекрасна принцесо! Обичам те! Ти завинаги ще бъдеш в сърцето ми, което днес кърви. Ти беше душата на ралито, заедно се забавлявахме и смяхме. Почивай в мир, приятелко! Животът е много несправедлив“, пише една от най-близките приятелки на принцесата – Виван Занироли от екипа на „Рали на принцесите“.

Коя е Ермин дьо Клермон-Тонер? 

Ермин дьо Клермон-Тонер е родена на 3 февруари 1966 г. в парижкото предградие Булон Биянкур. Тя е единствената дъщеря на Чарлз Анри, който е 11-ти херцог и принц дьо Клермон-Тонер, и Ан Моранвиле. Семейството води началото си от най-старите благородници във Франция, като има и син. 

Още от малка Ермин си пада бунтарка и често бяга от часовете в училище. Изключително непокорна, тя няма особено желание да учи, вследствие на което като тийнейджърка сменя цели 9 училища. Говорейки за своя темперамент тогава, тя коментира пред медии, че никога не е била гонена: 

„Просто казваха на майка ми, че за моя характер и темперамент трябва друго заведение“. 

След като завършва училище, принцесата се променя доста, като започва да се увлича по книгите и дизайна. 

Модата и партитата като начин на живот 

Като по-млада, тя има привлекателна визия и дори може да работи като модел, но избира да бъде от другата страна на подиума и става дизайнер. Когато е едва на 22, тя бива забелязана и се присъединява към екипа на модна къща Dior. Няколко години по-късно животът ѝ се променя и тя решава да поеме по друг професионален път, създавайки свой собствен бизнес. 

Използвайки своите връзки с известни личности, Ермин дьо Клермон-Тонер започва да организира партита за тях, които са доста успешни. С годините тя прави много официални събития, на които присъства елитът на Франция. Някои медии дори я наричат „Принцесата на партитата“. 

„Когато тя отиваше на някой купон, променяше атмосферата и зареждаше всички с нейното присъствие. Тя ще остане като пример за това как се живее най-добре през XX век“, споделя нейна приятелка в Instagram, по повод нелепата ѝ смърт. 

Живот на висока скорост 

Тя дълги години посещава автомобилни и мотоциклетни състезания. В свободното си време кара мотори и спортни автомобили, като обожава да развива по-високи скорости на пистата. Няколко пъти участва в надпреварата за жени – „Rallye des Princes“, която е с маршрут от Париж до Монако. 

Литературата и изкуството – другата ѝ страст

Ермин дьо Клермон-Тонер обича да пише, като има издадени общо седем романа. През 1996 г. излиза “Добрият тон задължава. Изкуството да живеем днес“ – една от най-известните ѝ книги. 

„Смисълът на добрите маниери е в това да не се притесняват другите, да се избягват недоразуменията, да се щадят чувствата на близки и по-далечни хора. Правилата в тази книга са лесни за следване. Те позволяват да живеем в хармония със себе си и с другите и да си спестяваме много неприятности. И да не бъдем причислени към грубияните и снобите... със или без благородническо потекло“, пише принцесата, която е на мнение, че „нравите променят“. 

„Принцеса Ермин дьо Клермон-Тонер произхожда от едно от най-старите семейства във Франция. Възпитана в уважение към традициите, тя изгражда с хумор и лекота образа на една модерна аристокрация“, се казва в описанието на четивото, с което принцесата добива повече популярност. След това я канят като коментатор в много телевизионни продукции, сред които „Fear Factor“ и „La Ferme Celebrités en Afrique“. 

Ермин дьо Клермон-Тонер, която притежава особен френски шик и чар, се изявява и в киното. Най-известните филми с нейно участие са „Alliance cherche doigt“, „Riches, belles, etc.“ и „Trois zéros“. 

През последните години от нейния живот, Клермон-Тонер развива дарбата си да рисува, като прави няколко изложби и организира пленуми за художници. Повечето ѝ картини са живопис, като се радват на голям интерес от страна на ценителите на изкуството. 

Има ли наследници френската принцеса? 

През 1999 г. Ермин дьо Клермон-Тонер се омъжва за бизнесмена Аластър Кудфорд. Тогава медиите пишат, че той не заслужава нейната красота, а тя е с него само заради парите. Двамата имат две дъщери – Алегра и Каликсте. Развеждат се през юли 2009 г.  

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари