IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои древни духове ви покровителстват според бразилския хороскоп Ориша?

21 август 2020 17 30

Той е един от най-малко познатите в света

Снимка: Pixabay

Древният бразилски хороскоп Ориша е един от най-малко познатите в света и въпреки това много съвременни латиноамериканци все още го използват.

Ориша в Бразилия се наричат ​​духовете на стихиите, които покровителстват хората. Те приличат малко на древни супергерои, изпълняващи желания. Смята се, че ако се сприятелиш с Ориша, можеш да подобриш здравето си, финансовото си положение и да привлечеш любовта.

Покровителите се определят според датата на раждане.

22 декември - 20 януари - Ориша Агаю

Ориша Агаю е духът на пустини и реки, покровител на силата на земната вътрешност. Хората, родени под неговия знак, са много темпераментни, забързани, способни да се отдадат на бизнеса със страст и лесно преодоляват трудностите.

Ако сте родени под покровителството на Агаю, ще постигнете успех в кариерата си, ще бъдете лидер - можете да водите голям брой хора, да ги вдъхновявате и ръководите. Ще имате късмет, когато пътувате и шофирате кола, можете да преодолеете всякакви трудности в живота без загуба.

За да подобрите връзката си с бразилския си дух, яжте повече яйца, сирене, морски дарове. Носете червени и бели дрехи по-често - това са любимите цветове на Агаю.

21 януари - 19 февруари - Ориша Ошоси

Този древен дух помага на човек да определи избора на жизнения път и да намери своето призвание. Той зарежда хората, родени под неговия знак, с оптимизъм и им помага да се подобрят. Ошоси е духът на горите, зеленчуковите градини и овощните градини, той носи изобилие и плодородие. Често го почитат, за да има деца.

Също така този дух носи на хората успех и материално благополучие.

Хората, живеещи под знака на Ошоси, са много креативни, ползотворни, талантливи и оптимистични. Обикновено имат много деца, животни, пеят и рисуват добре. Ошоси дарява човек със способността да постига всяка цел и любов.

За да подобрите връзката си с Ориша Ошоси, хапвайте банани, круши, грозде и носете жълти и лилави дрехи.

20 февруари - 21 март - Ориша Инле

Този древен дух носи здраве и изцеление от всяка болест. Той се различава от другите Ориша по това, че няма пол. Ако сте родени под знака на Инле, със сигурност ще имате късмет в практикуването на медицина, включително народна медицина, можете да постигнете успех и в психологията и коучинга. Хората, живеещи под егидата на тази Ориша, най-често обичат лукса, отличават се с чистота и готовност да се притекат на помощ на всеки, който има нужда от него.

За да бъдете в хармония с Инле, се препоръчва да пиете билков чай ​​възможно най-често, да ядете риба и портокали. Като талисман можете да носите гривна със зелени мъниста, както и малък корал в джоба си.

22 март - 20 април - Ориша Огун

Този Ориша е отговорен за справедливостта, душевното спокойствие и психичното здраве, поради което хората, живеещи под неговото покровителство, се отличават с поуза и мъдрост.

Огун е духът на металите и минералите, той е много почитан не само в Бразилия, но и в Африка. В нигерийските съдилища например клетвата се полага в негова чест не на Библията, а на парче метал.

Хората, живеещи под егидата на Огун, имат добър апетит и силно тяло. Те също са склонни да имат невероятен интелект и креативност!

За да сте в хармония с Огун, е добре да ядете пържени банани с канела, а също така да имате аквариум с морски камъчета на дъното. Препоръчително е да носите висулка във формата на риба около шията като талисман.

21 април - 21 май - Ориша Око

Това древно божество е известно като дух на справедливост и мъка. Неговото мото: Винаги ще бъдете възнаградени за вашата упорита работа!

Хората, родени под егидата на Око, имат мощна интуиция и винаги постигат целта си чрез упорит труд и сила на волята. Те също обичат тишината, спокойствието и всичко да е под контрол.

Ориша Око помага за разрешаване на спорове и заплетени ситуации между хората, насърчава раждането на деца за тези, които отдавна мечтаят да имат потомство. Той също така дава на своите подоопечни добро здраве, стабилен живот, бизнес успех, плодородие.

За да сте в хармония с него, се препоръчва да ядете картофи, цвекло, моркови и царевица и да носите розови и сини цветове.

22 май - 21 юни - Ориша Елегуа

Този дух се смята за най-важния в бразилската религия. Елегуа е духът на кръстопът, пътища и забавления. Той помага да се открият нови пътища в живота, да се направи правилният избор и в същото време да се забавлявате.

Елегуа често се представя като разглезен човек, в който живее душата на дете.

Хората, живеещи под покровителството на Елегуа, често са успешни в бизнеса, търговията, пътуванията и развлеченията, изучаването на езици и писането. По правило те са много интелигентни, общителни, красноречиви, лесно адаптивни към всякакви условия на живот.

За да се сприятелите с Елегуа, яжте говежди език, борови ядки, боб, грах и чили по-често. Като талисман носете в джоба си стъклени топки или малки черупки.

22 юни - 23 юли - Ориша Ошун

Бразилската богиня на име Ошун се смята за богиня на любовта, красотата, сексуалността, дипломацията и щастието. Тя е покровителка на чувствените удоволствия.

Хората, живеещи под покровителството на Ошун, се считат за въплъщение на благодатта и кокетството, като правило те са прекрасни родители, имат добро чувство за хумор и щедрост. Тези хора винаги са в отлично настроение, обичат да се наслаждават на живота и лесно правят пари.

Ошун често е призована да решава проблеми, свързани с романтиката и финансите. Тя е още символ на плодородие, майчинство, благополучие, безусловна любов.

За да сте в хармония с Ошун, се препоръчва да ядете повече грозде, тиква, сладкиши и да пиете чай от лайка. Препоръчително е да използвате жълто в дрехите.

24 юли - 23 август - Ориша Шанго

Шанго е един от най-почитаните и мощни бразилски духове. Към него се обръщат за власт и влияние. Шанго е покровител на държавните глави, съдиите, лидерите и реформаторите. Тази Ориша дава огромни възможности на тези, които се занимават с наука, изследвания и управление на компании. Символизира благородството, решителността, силата на волята, честността, гордостта и независимостта.

Родените под знака на Шанго са духовете на древноегипетските лечители, ориенталските магьосници, древните инки и римските учени. Те са привлекателни на външен вид и имат богат вътрешен свят, интересни събеседници са. Те са мъдри, начетени, учтиви, добри организатори.

За да сте в хармония с Шанго, се препоръчва яденето на банани, кашу и пиене на червено вино. Препоръчително е да използвате червени и черни цветове в дрехите.

24 август - 23 септември - Ориша Йеманджа

Тази богиня е една от обичаните богини на древната бразилска религия. Йеманджа е символ на живота и богатството, пазител на енергията на морето, която може да успокои бурите. Но и да ги създаде. Тази Ориша често е призовавана да помогне в решаването на проблемите на жените, да придобие светска мъдрост, да повиши заплатите.

Хората, родени под знака на Йеманджи, обичат природата и животните, дружелюбни са към другите, трудолюбиви, знаят как да вършат няколко неща едновременно.

За да сте в хармония с Йеманджу, трябва да хвърлите бели цветя в река или море и да поискате защита. Това е ритуалът, който всички бразилци изпълняват в новогодишната нощ - обличат бели дрехи и отиват на плажа, за да разговарят с богинята на моретата.

24 септември - 23 октомври - Ориса Оббатала

Този бразилски дух е символ на чистотата, хармонията, етиката, справедливостта.

За родените под неговия знак Оббатала носи добро здраве, щастие, мир и късмет. Обикновено тези хора са много общителни, знаят как да работят в екип, постигат напредък в междуличностните отношения, нежни, сложни, влюбени в изкуството, надарени с таланти.

Всичко, което имат в живота, често постигат чрез успешни контакти с другите. Хората под знака на Оббатала са много дружелюбни, флиртуващи, те са добри посредници, миротворци и винаги са готови да се възхищават на другите. Те се изразяват добре чрез писане, фотография или музика. Обичат комплиментите.

За да сте в хармония с Оббатала, трябва да ядете по-често ориз, яйца и нар. И като талисман да имате звънец с приятен звук у дома.

24 октомври - 22 ноември - Ориса Орула

Този дух е истински Оракул, той разкрива тайните на миналото и бъдещето, лекува всички неприятности. Хората, родени под покровителството на Орул, обикновено са много спокойни, мъдри, щедри и се открояват в обществото. По същество те са духовни водачи за хората около тях, надарени със специална интуиция и качества на миротворците. През целия си живот те се занимават със саморазвитие и духовни практики.

Те също имат аналитичен, проницателен ум и се смятат за прекрасни любовници. Понякога магнетичността им, тяхната неразбираемост и очарование карат хората буквално да паднат в краката им.

За да сте в хармония с Орула, трябва да печете пайове вкъщи по-често, носете сушен стрък босилек в портфейла си и да използвате броеница.

23 ноември - 21 декември - Ориша Бабалу Ай

Тази Ориша е покровителка на всички слаби и болни, една от най-почитаните в Бразилия. Тя е символ на изцеление, освобождаване от страданието и намиране на мир. Духът на изцелението се счита за покровител и защитник на всички, които са изправени пред тежки заболявания.

Хората, родени под знака на тази Ориша, обикновено имат абстрактно мислене, почитат традиции, обичат да пестят пари. Те често се стремят да помогнат на хората, да станат лекари, учени, духовни учители или покровители на изкуствата.

Бабалу Ай е и покровител на пътешественици, мигранти и служители. В допълнение към физическото здраве, дъхт дарява родените под този знак с богатство и успех във всякакви начинания.

За да сте в хармония с Бабалу Ай, се препоръчва да носите тъмносини дрехи и черупки в джоба си.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари