IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да приготвите лимоновия чийзкейк от „Приятели“

10 септември 2020 15 00

Как да приготвите лимоновия чийзкейк от „Приятели“

Спомняте ли си онази серия от „Приятели“, в която Рейчъл и Чандлър откраднаха (няколко пъти) лимоновия чийзкейк на съседа си и на финала се наложи да го ядат от земята, защото беше толкова вкусен, че не успяха да си го поделят и го изпуснаха на пода? Точно за този лимонов чийзкейк ще ви разкажем в новата статия от вкусната поредица на онлайн магазина Shop.gladen.bg, от който може да си поръчате продукти от хипермаркети HIT.

Оказва се, че вкусният десерт далеч не е труден за приготвяне, а самият факт, че знаем за него от известния ситком, го прави и чудесна изненада, с която може да впечатлите близките и приятелите си по време на тематични партита или рождени дни. Как може да приготвите сами бързо и лесно изкушаващия лимонов чийзкейк, вижте по-долу:

Необходими продукти:

– 300 г бисквити

– 150 г масло

– 50 г кафява захар

– 150 г заквасена сметана

– 300 г крема сирене

– 1-2 лимона

Начин на приготвяне:

  1. Бисквитите се натрошават на ситно до получаване на прахообразен продукт, а маслото се разтапя.
  2. Двете съставки се поставят в купа и се объркват добре, докато се получи смес, наподобяваща мокър пясък.
  3. Получената смес се разстила равномерно във форма с падащо дъно. Препоръчително е да се пресова, за да се получи гладка повърхност. За целта може да се използва лъжица или дъно на чаша. Поставя се в хладилник, за да стегне, докато се приготвя кремът.
  4. В купа се изсипва крема сиренето, заквасената сметана, захарта и изстисканият сок от 1 лимон. Разбърква се до получаване на гладка текстура.
  5. Получената смес се разпределя равномерно върху бисквитения блат.
  6. Повърхността на чийзкейка се декорира с настъргана лимонова кора. Поставя се в хладилник, за да стегне за няколко часа или денонощие.
  7. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети ХИТ. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари