fallback

Гъбена каша със сметана – как да я приготвим?

20 September 2020 10:30

Лесна рецепта за уикенда

От малки знаем, че плодовете и зеленчуците са задължителни за менюто. Многобройните ползи далеч не се изчерпват само с набавянето на витамини и минерали, но и с действието на различните видове плодове и зеленчуци като превенция срещу много болести.

Гъбите са един чудесен пример, който може да подобри не само здравето, но и начина, по който изглеждаме. Малко известен факт за печурките е, че се използват като превенция срещу рак на простата и помагат за нормализиране на метаболизма и съответно – контрол на теглото.

По тази причина днес ще ви представим една много вкусна гъбена каша, която се комбинира със сметана и се превръща в прекрасен и лесен вариант както за обяд, така и за лека вечеря.

За 8 порции ще ви бъдат необходими:

  • 1 кг пресни печурки
  • 200 мл готварска сметана
  • 8-10 чаши вода
  • 10 с.л. брашно
  • 5 скилидки чесън
  • 120 г масло
  • Начин на приготвяне:

    Нарежете на ситно гъбите и ги добавете към предварително загрятата вода. Варете около 15 минути, докато гъбите омекнат. Запържете маслото и пресовайте чесъна, след което добавете брашното.

    Използвайте готовия бульон от гъбите, добавете подправки и оставете да ври за няколко минути. Добавете сварените гъби и сметаната, като отново оставите да поври малко. Сервирайте с пресен магданоз или копър – по вкус.

    Ако започнете да готвите гъбената каша със сметана, но ви липсва някой продукт – набавете си го с доставка до дома от shop.gladen.bg

    Автор на статията:
    Криси Табачка
    Сподели
    рецепта гъбена каша гъбена каша със сметана рецепта с гъби гъбена супа
    0 коментара
    fallback