IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашна лимонада – как да я приготвите?

18 ноември 2020 17 40

Освежава и тонизира в сезона на настинките

IStockphoto

Пандемията промени потребителските нагласи на много хора. Тези, които останаха да работят вкъщи, започнаха да готвят повече гозби и сладкиши, като голяма част от тях се ориентираха към използването на домашни продукти и здравословното хранене. Докато преди някои търсеха и даваха доста пари за чиа с плодове и кисело мляко или прясно изцеден сок от плодове, сега спокойно могат да си ги направят у дома.

Соковете и газираните напитки в магазините бързо отстъпиха място на компотите и нектарите, които нашите майки и баби правят всяко лято. Освен това, поради мерките за спазване на дистанция, посещението на заведенията не е препоръчително. Ето защо доста хора се специализираха в забъркването на освежаващи напитки и коктейли.

Водата с лимон е едно от нещата, което всеки пие, за да се тонизира в началото на деня и пречисти от токсините. А в сезона на грипа, напитката действа подсилващо на организма. Ето защо днес ви предлагаме рецепта за домашна лимонада. Е, тя няма да е с много лед като лятото, но е изключително вкусна и полезна за пиене всеки ден.

Какви продукти са ви необходими: 

- 250 мл вода; 
- 2 средни лимона; 
- 1 ч. л. мед; 
- листенца мента.

Как да приготвите лимонадата? 

лимонада, лимон,

Pixabay

Измивате лимоните и изстисквате сока им. Добавяте меда към него и разбърквате хубаво с лъжица докато се разтопи.

Сокът се изсипва в подходящ съд и накрая се добавя водата. После листенцата прясна мента се нарязват и прибавят към лимонадата, която трябва да се пие на момента.

Може да овкусите лимонадата с джинджифил

Коренът е изключително полезен през есента и зимата, защото е пълен с антиоксиданти, които облекчават болки в гърлото и помагат при настинка. Ето защо може да сложите малко в лимонадата.

Онова, което трябва да направите, е да отрежете малко парченце от джинджифила и да го настържете на рендето. След това да го прибавите към лимонадата. След като постои в нея около час, може да я прецедите с цедка. Друг вариант е при лимоните в сокоизтисквачката да добавите и малко джинджифил.

Ако лимонадата с джинджифил ви се струва по-горчива, сложете още малко мед в нея, за да нормализирате вкуса ѝ.

Пробвайте рецептата ни, всички продукти за която ще откриете ТУК. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари