IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 лесни рецепти, в които да използвате бадемово мляко

8 февруари 2021 16 30

Дори няма да усетите, че сте заменили обикновеното

Снимка: iStock

Бадемовото мляко може да прави всичко. Кремообразен, вкусен, пълен с витамини и изцяло веган, този заместител на млечните продукти лесно може да се превърне в новия ви най-добър приятел. Той работи добре със сладки и солени ястия и е с ниско съдържание на калории и въглехидрати, но пък за сметка на това е много вкусен.

Когато се използва при готвене или печене, ароматизираното, неподсладено бадемово мляко може дори да не се различава от млечната му алтернатива. Любимата ви рецепта почти сигурно може да бъде възпроизведена, като се използва бадемово мляко вместо традиционното. Звучи невероятно и странно, но е факт.

Ако търсите вдъхновение за нискокалорично ястие, опитайте някоя от рецептите по-долу. При тях не се изисква никакъв млечен продукт. Въпреки това, сме почти сигурни, че няма да усетите разлика между бадемовото и обикновеното мляко.

Ето 5 лесни рецепти, при които да използвате бадемово мляко

Закуска: Препечени филийки

Включете бадемовото мляко в любимата ви рецепта за препечени филийки, за да добавите малко аромат. Оставете яйчената смес и млякото да се попият в хляба, а за допълнително удоволствие помислете за ванилия или дори шоколадово бадемово мляко. Поиграйте си с подправките, като добавите канелена захар или пък заложете на различни видове хляб, за да превърнете закуската си в нещо интересно.

Обяд: Лингуини

Разменете обикновеното мляко с бадемово в почти всяка рецепта за паста и ще получите един бърз, здравословен и задоволителен обяд. Смесването на тестената вода с бадемовото мляко е друг начин за приготвяне на бърз, богат сос без всичките мазнини, които се съдържат в традиционната сметана. Тестената вода е водата, в която сте сварили спагетите. Оставете соса да кипи на бавен огън, за да се сгъсти, след което добавете макаронените изделия и зеленчуците.

Междинно хранене: Смути

Макар че не можем да отречем хранителните им плюсове, бадемите не са толкова вкусни за междинни хранения. Но едно смути с бадемово мляко е повече от прекрасно решение.

смутита Istock

Снимка: iStock

Смесете плодове, спанак и бадемово мляко за повече енергия. Може да опитате също така комбинация от авокадо, банан, канела и бадемово мляко за кремообразно, но не твърде сладко смути.

Вечеря: Здравословен пай с пиле

Добавянето на бадемово мляко в пълнежа прави този пай с пиле изключително добър. Предварително приготвеното тесто помага на това ястие да се приготви още по-бързо. Ако искате да изпреварите времето, може да замразите втора партида пълнеж, за да може след няколко седмици да приготвите ястието още по-бързо.

А за самата рецепта ще са ви необходими:

1 с. л. зехтин екстра върджин

280 грама гъби „Кремини“

3 средни моркова

1 целина

1 1/2 ч. л. чесън на прах

1/2 ч. л. кошерна сол

1/4 ч. л. черен пипер

250 грама неподсладено бадемово мляко

2 малки пилешки гърди

34 грама брашно

1 с. л. нарязана прясна мащерка

1 яйце, леко разбито с 1 с. л. вода

65 грама замразен грах

75 грама лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тавата за печене със спрей за печене. Оставете настрана.

Загрейте дълбок тиган на силен огън, като към него добавите маслото. След като се нагорещи, добавете гъбите и варете за 8 минути, докато гъбите станат кафяви, като разбърквате от време на време. Добавете морковите, целината, чесъна на прах, солта и черния пипер. Гответе докато гъбите потъмнеят повече и започнат да омекват.

Поръсете брашното върху горната част на зеленчуците и гответе за две минути. Бавно изсипете бадемовото мляко на етапи, като разбърквате непрекъснато. Оставете да заври, премахвайки всички кафяви парченца от дъното на тигана. Сместа трябва да се сгъсти, след което да добавите пилето, граха, лука и мащерката. Разстелете ястието върху предварително приготвената тава.

пай istock

Снимка: iStock

Разточете тестото за пай в кръг, достатъчно голям, за да покрие тавата. Намажете краищата на съда със сместа от яйце и вода, след което поставете тестото отгоре, така че краищата да излизат отвън. Внимателно притиснете тестото отстрани на съда, така че да полепне, след което направете три разреза отгоре.

Печете до получаване на златиста коричка отгоре, за около 25 минути. Оставете го да изстине малко, но го сервирайте топъл.

Десерт: Шоколадов пудинг

За непекарите сред нас тази рецепта за здравословен десерт може да бъде спасител, независимо дали е за една вечер на дивана или за вечеря с приятели и семейство. Бадемовото мляко и авокадото внасят богатство в това лакомство и може да го персонализирате като експериментирате с различни качества и количества какао на прах и подсладители. Поръсете с бадеми, настърган кокос или пресни малини за още повече вкус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Христо ( преди 2 години )
Къде може да намерим тези "Кремини" гъби?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар