IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Коя е най-подходящата уелнес тенденция за вас?

16 февруари 2021 17 30

Разберете как да подобрите вашите здраве и живот през 2021 година

Istock

Всяка година се появяват нови тенденции, свързани със здравословния начин на живот. Разбира се, невъзможно е да сме в крак с всички тях, но поне можем да разберем кои от тези тенденции са най-подходящи за нас. Има хора, които се опитват да изпробват всичко актуално, но в крайна сметка е много по-лесно и смислено да стесните кръга и да заложите само на тенденциите, които конкретно биха подобрили вашите здраве и живот. Е, вижте кои са най-актуалните уелнес тенденции за 2021 г., съобразени с 12-те зодиакални знака.

Разберете каква тенденция ще пасне идеално на вашата зодия тази година:

Овен: Онлайн тренировки

Овните са приключенски настроени, амбициозни, енергични и се наслаждават на предизвикателствата. Перфектният начин да изразходите тази енергия е с онлайн спорт/тренировки. Независимо дали ще се присъедините към виртуален йога клас или тренировка по муай-тай, виртуалният спорт ще бъде най-добрият приятел на Овена през следващите няколко месеца, докато животът стане по-безопасен по отношение на заразите. Освен това хората от този знак обичат да тренират в дома си и притежават самодисциплината за това.

Телец: Живейте бавно

Телецът осъзнава много добре значението на почивката за здравето на човек. Тази година е идеална за приоритизиране на съня и почивката. Уелнес индустрията вече насърчава цялостното здраве, което означава да отхвърлите идеята, че трябва да бъдете продуктивни всяка секунда от деня. Здравословният начин на живот включва подходяща почивка, така че да можете да се заредите и възстановите. Наблюдава се бум на аксесоарите за сън като приложения за проследяване на съня, маски за очи, затъмняващи завеси и терапевтични лампи. Вие сте трудолюбив знак, но сега е времето да заживеете по-спокойно. Тенденцията Slow Living е начин на живот, който подчертава по-бавния и спокоен подход към ежедневието.

Близнаци: Психичното здраве като приоритет

През последните години стана по-приемливо да се говори за психично здраве, но темата стана супер актуална, с появата на пандемията и т. нар. живот в изолация. Всички преживяхме колективни стрес, паника, отчаяние. Това ни накара да осъзнаем, че дори и да не страдаме от психични заболявания, то всички имаме нужда от спокойствие. Специално Близнаците се нуждаят от повече грижи за своята психика, тъй като са нервни по натура и често се безпокоят за куп неща. Те са много аналитични и умни, но е важно да обърнат повече внимание на своите емоции и чувства.

Рак: Обратно към природата

Знаем, че природата е полезна, и за психичното, и за физическото ни здраве. Природата намалява стреса, помага за облекчаване на депресията, понижава кръвното налягане и може да ускори възстановяването от операция или заболяване. Напоследък, с изолацията по домовете, хората започнаха да жадуват за природата повече от всякога. Много от тях намериха начини да се наслаждават на природата, преоткриха тази своя любов. Именно сред тях би трябвало да са хората от зодия Рак. Раците намират покой и вдъхновение в разходките из планини, гори и диви плажове. Това е най-доброто бягство за тях.

Лъв: Спа у дома

За екстровертния Лъв, животът в изолация през последната година, беше наистина труден. Лъвовете са социални същества, които процъфтяват в общуването си с другите хора. Те имат нужда от публика и от сцена за изява. За съжаление ще трябва да изчакат още малко, докато пандемията приключи, за да могат да се върнат към стария си живот. Дотогава те могат да се обърнат към следната нова тенденция – да се грижат за визията и духа си от уюта на собствения си дом. Могат да си правят домашни спа процедури, да си свалят приложения за медитация, да си правят домашни маски за разкрасяване, да си купят някакъв вид масажор и т. н.

Дева: Микропроследяване

Девата е педантична и систематична с подхода си към всичко – включително по отношение на фитнеса и здравето. Една от най-горещите тенденции, които Девите ще харесат през тази година е микропроследяването. Става въпрос за най-модерните и нови фитнес гривни и часовници, които се фокусират върху най-различни части от нашето здраве. Те вече мерят не само калории и пулс, но и неща като температура на кожата, качество на съня, честота на дишане, нива на глюкоза и т. н. Някои хора се радват на незабавната обратна връзка, която им позволява да променят ежедневните си навици, за да подобрят здравето си. Макар че това може да е досадно за някои други зодии, то е идеално за организираната Дева.

Везни: Екология и красота – ръка за ръка

Във всяка индустрия са включени по-екологични практики, но тази за грижа за красотата се развива доста бързо в тази сфера. Това е идеално за Везните, които обичат красотата, а също така дълбоко в себе си търсят баланс във всичко около себе си. Те обичат идеята, че могат да се грижат едновременно за външния си вид и за околната среда. Има все повече компании, фокусирани върху биотехнологичните продукти за красота. Те съдържат съставки, които щадят природата, тъй като изискват по-малко енергия и вода за производството си. Актуални са продуктите без пластмаса и с биоразтворими опаковки. Везните ще оглавят тази тенденция.

Скорпион: Суперхрани и адаптогени

Адаптогените са нетоксични растения, които се предлагат на пазара като помагащи на организма да устои на стресори от всякакъв вид, независимо дали са физически, химически или биологични. Тези билки и корени се използват от векове в китайските и аюрведични лечебни традиции, но днес те имат ренесанс. Адаптогените могат да се използват като прахове, в напитки или като добавки. Те могат да подобрят нивата на внимание, издръжливост, умора и стрес и са перфектната добавка за страстния и интензивен Скорпион. Скорпионите не се страхуват да опитват нови неща, така че те ще харесат този естествен начин да повишат енергията си.

Стрелец: Бавно пътуване

Това е тенденция, която ще процъфтява, след като пандемията приключи и пътуването е безопасно. Бавното пътуване е нов вид туризъм, в който акцентът е да се отдели повече време за разглеждане на различните места, които човек посещава. Този начин насърчава практики за пътуване, които не вредят на околната среда. Тази тенденция е идеална за хората от зодия Стрелец, които винаги са на път. Те наистина ще израстват от преживяването. Въпреки че неспокойният Стрелец може да не хареса думата „бавно“, не става въпрос за продължителността на времето, което прекарвате в района, а за качеството на преживяването и за това как взаимодействате с околната среда и местните хора, които живеят на съответната дестинация.

Козирог: Укрепване на имунната система

Тази пандемия накара почти всички хора да осъзнаят значението на здравата имунна система, но най-загрижен за това е практичният и отговорен Козирог. Козирозите ще харесат този фокус върху укрепването на имунитета чрез система с различни добавки и нови терапии. В световен мащаб се забелязва повишен интерес към пробиотиците и храните за повишаване на имунитета. Козирозите ще бъдат първите, които ще включат джинджифила (под каквато и да е форма) в част от ежедневното си меню.

Водолей: Уелнес в общността

Водолей е роден с вродена нужда да помага на другите и да променя света. Новата уелнес тенденция, която е най-подходяща за него, е фокусирана върху общността. Тоест, човек да не мисли само за собственото си здраве, а за здравето на колектива. Тази година ще е повишен интересът на Водолеите към груповите уелнес терапии и занимания, включително и спортните. Индустрията също така предприема стъпки, с които да приобщи хората от всеки размер, пол, етническа принадлежност, раса и способности. Въпреки че има още какво да се направи в тази посока, иновативният Водолей е идеалният човек, който може да промени мисленето на всички около себе си в това отношение.

Риби: Дигитален детокс

Чувствителните Риби лесно се повлияват от отрицателната енергия. Въпреки че социалните медии и технологиите могат да бъдат фантастичен начин да подобрим живота си и да се свържем със света, те също така могат и да ни навредят. Прекарването на твърде много време онлайн, изложени на негативни новини, може да бъде вредно, особено за съпричастните хора от зодия Риби. За тях е подходящо да започнат да практикуват детокс от социалните медии. Дигиталната детоксикация означава от време на време (един уикенд или цяла седмица) да не използват интернет. Рибите могат да запълнят това допълнително време с любимите си артистични и творчески занимания.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари