IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Кое е най-доброто стайно растение за вас? (1 част)

2 март 2021 17 30

Някои предпочитат цветя, които не изискват много грижи

IStockphoto

Казват, че домошарите обичат уюта, а няколко растения в хола или кухнята, за които да се грижат ежедневно, определено им го създава. Привързаността към цветята може да се предава по наследство от родителите, но има и голяма връзка с астрологичния знак, под който сме родени. Все пак рядко се срещат хора с тежки характери, които обожават теменужките или пък романтично настроени натури, които да не се ласкаят, когато получават рози или други цветя като подарък.

Може би не знаете, но растенията, които имате в дома ви, ще ви донесат положителна енергия и успехи, както и имат свойствата да привлекат лоши мисли и проблеми понякога, обяснява пред Wellandgood Паула Павлова, експерт по астрология.

Кое е най-доброто стайно растения за вас, според зодията ви?

Овен

червена ешеверия

Огненият Овен е кълбо от енергия. Той е смел, амбициозен и винаги действа преди да мисли. Тъй като хората родени под знака са по-избухливи и припрени, те не се нуждаят от растение, което да изисква твърде много грижи, а нещо, което едва ли не „се гледа само“.

Червена ешеверия е перфектното саксийно цвете за Овните. Отговаря на импулсивната им природа, като представя мощната и жизнена енергия, която Овенът излъчва. След като се захване добре, въпросното растение не бива да се полива често и дори да го забравят, то няма да загине. Мушкатото е друг вариант – вирее както вътре, така и на балкона, като носи хармония.

Телец

еониум, IStock

Като типичен представител на фиксираните знаци, Телецът не обича промяната. Затова му трябва цвете, което да не е твърде капризно за отглеждане подобно на Овена. Еониумът е сукулент, който е точно за него – расте и при най-екстремните обстоятелства.

Има различни разновидности на еониум, повече от които цъфтят през пролетта. За да им помогнете да създадат уютна хармония у дома, може да им вземете и теменужки. Като цяло те харесват по-малките екземпляри.

Близнаци

традесканция, IStock

Близнаците често са определяни като едни от най-харизматичните в зодиака. С тях лесно ще завържете разговор. Те са доста упорити, но поради това, че понякога се разсейват доста, си навличат гнева на околните. А с това често си патят от негативна енергия.

Традесканцията или содум, са растенията, които неутрализират лошите вибрации към хората от този знак и им носят късмет.

Рак

циклама, IStock

Раците често крият истинската си същност под своите черупки. Те имат силна интуиция и същевременно са много чувствителни. Ето защо в дома си трябва да имат някаква разновидност на цикламата, която да им носи спокойствие и положителни мисли.

Родените под този знак не бива да губят пътя в живота, затова и някое увивно растение също ще се впише в техния интериор. Те се чувстват у дома си, когато около тях има повече цъфнали растения, например кала.

Лъв

антуриум, IStock

Снимки: IStock

Лъвът е лидер в зодиака. Той е горд, величествен и държи гласът му да бъде чут. Ето защо той трябва да отглежда антуриум. Растението със специфичен лъскав цвят е символ на дълголетие и мъжественост. Смята се, че неговият собственик може да привлече лесно вниманието и щастието към себе си.

Цветето е доста капризно също като всеки един представител на зодията. От една страна не понася силни слънчеви лъчи, а от друга – течение – нещо като нетърпимия характер на всеки Лъв.

За най-доброто растение за останалите зодии четете утре в Tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Госпожо Гъркова, личи си че имате роднина лъв който не понасяте ;). Аз също съм лъв и обожавам всякакви цветнолистни растения и такива с цвят. Имам подобни от рода на антуриума, семено щастие и това с цвят на кала. Да ви кажа честно познахте и за овена, баба ми имаше цяла саксия с такова цвете което обичаше да седи леко на сянка и изкарваше нови розетки на дълга дръжка. Викаме им Бабин квас, такива растения или подобни имахме и сока от тях е лечебен за болка в ушите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар