IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се издавате, че лъжете, базирано на вашата зодия?

23 април 2021 17 30

Вижте и коя българска пословица, посветена на лъжата, най-добре описва неискрения стил на всеки знак

Istock

Всички ние сме учени, че винаги трябва да бъдем честни и откровени, особено в отношенията си с нашите близки хора. Въпреки това ние невинаги успяваме да приложим този урок в действителност. Колкото и да се старае човек, невъзможно е да бъде абсолютно искрен през целия си житейски път, нали? Все пак лъжата си е част от живота! Независимо дали лъжем шефа си, партньора си или приятел, независимо дали лъжем за нещо голямо или за нещо незначително, факт е, че го правим от време на време.

Вижте как се държат 12-те зодии, когато са на път да излъжат и коя българска пословица, свързана с лъжата, най-добре описва стила на неискреност на всеки знак: Овен – Гузен негонен бяга

Известно е, че родените под знака на Овена са доста откровени и честни. Те наистина рядко прибягват към лъжата в своя живот. Ако обаче има ситуация, в която са наясно, че е по-добре да излъжат, те ще го направят. Това, което обаче ги издава, е инстинктът им да избягват личността, която са излъгали (след като го направят). Това е така, защото неискреността ги смущава от дъното на душата им.

Телец – Няма благородна лъжа, има лъжа казана по благороден начин

Единственият път, когато един Телец съзнателно и преднамерено може да ви излъже, е ако иска да се измъкне от някаква наистина сложна за него ситуация. Тъй като Телецът си знае, че не е добър лъжец, той буквално ще е репетирал предварително лъжата, която смята да изрече. Хората от този знак са убедени, че има понятие като „благородна лъжа“ и че някои лъжи са наложителни.

Близнаци – Лъжат и сами си вярват

Близнаците са експерти в комуникацията и могат майсторски да ви излъжат, без изобщо да се усетите. Хората от този знак изричат лъжата по същия естествен, спокоен начин, сякаш казват истината. Те никога не биха се поколебали да изрекат лъжа, ако сметнат, че ситуацията го изисква. Освен това Близнаците рядко се чувстват гузни от това, че са подменили истината, дори е възможно сами да си повярват.

Рак – Ще си изкриви душата, ако трябва да излъже

Чувствителният Рак никога няма умишлено да изрече лъжа, но ако тя може да спести нерви или болка на човек, когото той обича и/или цени, той няма да се поколебае да го направи. В същото време обаче Ракът няма да посмее да погледне повече в очите личността, която смята да излъже. Дори и след като го направи, той ще изглежда притеснен и ще се чувства безкрайно виновен.

Лъв – Нападението е най-добрата защита

Независимо дали казва истина или лъжа, Лъвът няма да реагира добре, ако му покажете, че се съмнявате в него. Ако проявите каквото и да е съмнение към човек от този горделив зодиакален знак, въз основа на каквато и да било причина, той ще направи всичко, което е по силите му, за да се почувствате вие виновникът. Нищо че той може наистина да ви е излъгал!

Дева – Казва истината, но наполовина

Представителите на зодия Дева са по-склонни да ви изкажат честното си мнение дори с риск да наранят чувствата ви. Ако обаче една Дева влезе в ситуация, в която трябва да излъже на всяка цена, тя пак ще измисли нещо, та да не е заблудата чак толкова голяма. Вероятно тя наполовина ще подскаже истината, опитвайки се да смекчи неискреността си.

Везни – Наясно са, че на лъжата краката са къси

Представителите на зодия Везни ще бъдат твърде засрамени от факта, че са били нечестни и ще избягват срещите си с вас, след като веднъж вече са ви подвели. Тъй като никак не харесват конфликтите и конфронтациите, Везните ще гледат да ви избягват от страх да не би да ги притиснете и да ги разобличите в лъжа, а след това да им вдигнете скандал.

Скорпион – Няма да се поколебае да излъже като „дърт циганин“

Представителите на тази зодия, подобно на Близнаците, могат да ви кажат лъжа, по същия хладнокръвен и правдоподобен начин, по който биха ви казали и истината. Причините за тяхната неискреност винаги са свързани с мотива да защитят или себе си, или някого, когото обичат. В лъжата си те могат да стигнат и доста далеч, ако се налага.

Стрелец – Мижи, да те лъжа

По принцип Стрелците са откровени по природа, но ако някога им се наложи да излъжат, те ще го направят накратичко и по най-елементарния начин, с надеждата лъжата да мине. Стрелецът ще гледа да не доразвива тезата си, за да не се оплете съвсем, а след това ще изчезне. Стрелецът ще баламоса човека отсреща, дори с риск да бъде изловен бързо.

Козирог – Знае, че лъжата е плитка

За всички Козирози изричането на каквато и да е лъжа – малка или голяма, значителна или незначителна, е истинско предизвикателство. Доблестните хора родени под този знак, мразят дори идеята, че могат да бъдат неискрени. Именно затова те не лъжат много правдоподобно, другите лесно ги хващат, а когато това се случи – те не отричат, тъй като лъжата тежи на съвестта им.

Водолей – Лъже ви в очите, без да му мигне окото

Представителите на Водолей са толкова интелигентни, креативни и иновативни, че могат да разкажат фалшива история, която да звучи невероятно правдоподобно. По този начин те лесно могат да заблудят абсолютно всеки. Дори и онези хора, които обикновено имат вътрешни радари за лъжата, понякога и те не могат да усетят неискреността на личностите от този знак.

Риби – Блажени са вярващите

Рибите са на двата полюса, когато става въпрос за изричане на лъжа – или са страхотни експерти в това, или са ужасни до степен, че са абсолютно прозрачни. Въпреки това, независимо дали са изпечени лъжци или са почитатели на искреността, ако все пак ви подведат по някаква причина, те ще отстояват лъжите си, независимо от всичко и ще успеят да ви убедят в тезата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари