IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорът Джони Пенков пред „Умно село“: Човек се ражда свободен

7 октомври 2021 11 26

Bulgaria ON AIR ще излъчи епизода „Случаят Джони“ от поредицата в памет на легендарния звукоинженер

Актьорът Джони Пенков пред „Умно село“: Човек се ражда свободен

Тези дни ни напусна ненадминатият звукоинженер и актьор Георги Пенков – Джони. „Човек от светлата и смешната страна на живота. От онези, които не се уморяват да измислят света, да се шегуват с него, да му отстояват“, написа за него писателят Георги Господинов.

По повод кончината на тази незабравима личност от българския духовен пейзаж на 10 октомври, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от поредицата „Умно село“, който носи заглавието „Случаят Джони“. Във филма Джони е рожденик и по този случай от саморъчно сглобеното от него радио ще го поздрави с дълбокия си дрезгав глас лично Марлене Дитрих.

Зрителите ще видят как доайенът на „триото Джони, Джеки и Чарли“ взима интервю от себе си, спира въображаем влак, оставя се да го арестува Държавна сигурност, записва звуци на площад „Славейков“ и разказва за добре облечените си роднини от фотографиите. Родът Пенкови впрочем са не само добре облечени – те са добре образовани и видни личности в обществения живот, дали много на България. С обичайното си чувство за хумор Джони разказва за София от неговото детство, за купоните от младостта, за киното, за приятелите.

Проникновените му сентенции и станалите вече класика телефонни интервюта, откъси от хумористичните му появи в легендарните „Фокуси“ и още изненади очакват зрителите в епизода „Случаят Джони“ от документалната поредица „Умно село“ – тази неделя, 10 октомври, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари