IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Декември 2021 – изпращаме драмата на ретроградните планети

30 ноември 2021 17 30

Ето какви астрологични събития да очаквате през празничния сезон

IStockphoto

IStockphoto

Декември вече чука на вратите ни! С падането на първия сняг и украсяването на елхата, всеки от нас ще пусне празничния сезон в дома си. А с него идва и време за равносметки. Според астролозите, месецът е изпълнен с важни космически събития, като най-важното е, че идва краят на драмите.

Още на 1 декември Нептун вече няма да е ретрограден, а с това животът на мнозина ще се раздвижи в положителна насока. Няколко дни след това ще станем свидетели на лунно затъмнение в знака Стрелец. То и приключенската натура на родените под тази зодия ще ни вдъхновят за посрещането на Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Най-много емоции ще изпитат мнозина в зодиака в средата на месеца. На 18-о число наближава зимното слънцестоене, освен това ще започне последният ретрограден период – този на Венера, който ще бъде от 19 до 29 януари. Макар да хваща и началото на новата година, не бива да се притесняваме, защото ще направи промени в любовния живот, които някои чакат от дълго време.

Какво да очакваме още?

астрология, хороскоп,

IStock

Ретроградният Хирон, който властваше от 15 юли, най-сетне ще завърши своя ход – на 19 декември. Според астролозите, малката планета е нещо като лечител за душата. Тя ни кара да спрем да живеем в миналото и да се погрижим за себе си, за да сме щастливи в бъдещето. Когато стане директна този месец, много хора ще превъзмогнат болката и ще почувстват окриление, за да празнуват предстоящите празници и да си намерят половинката, която заслужават. Други пък ще простят на приятели и роднини, с които са имали известни пререкания дълго време.

Все пак не бива да забравяме, че декември е сезонът на Стрелеца. А той никога не оставя хората около него да бъдат потиснати. Ето защо, неговата сила ще накара и най-мрачно настроените да си направят планове за Коледа и Нова година или просто да бъдат по-спонтанни. Междувременно Меркурий, който попада в знака през първата половина на месеца, ще подтикне хората да потърсят нови перспективи и да не премълчават истината.

На 3 декември Слънцето и Луната застават в царството на променливия Стрелец. Това затъмнение носи неочаквани промени и подтиква към равносметка за случилото ни се през цялата година, както и приотизиране за 2022-а.

На 13 декември Марс ще се присъедини към Слънцето и Меркурий в Стрелец. Това трио ще подейства положително на някои, които ще бъдат вдъхновени да преследват по-строго целите си и да помислят за това как ще посрещнат празниците. И макар някои да имат грандиозни идеи, не бива да се изхвърлят. Ето защо точно навреме планетата на комуникацията ще навлезе в Козирог. С това тя ще върне отново на земята всички, които по една или друга причина са летели в облаците. Най-хубавото е, че ще донесе практичност и логическо мислене, а с тях в много домове ще бъдат спестени някои излишни разходи, които се правят в края на месеца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари