IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем пречиствател на въздуха за човек, който страда от алергии?

23 юни 2022 09 00

Сезонът на алергиите – кой пречиствател на въздуха ще помогне?

Снимка: ПР

Според Световната организация по алергии около 400 милиона души в света страдат от алергичен ринит. Реакциите се развиват при вдишване на алергени, включително: цветен прашец, акари, пърхот на домашни любимци. Основните причини са: сезонен цъфтеж на дърветата, градски начин на живот на закрито, хигиенни проблеми и индивидуални реакции на организма.

Особено опасен за страдащите от алергии е пролетно-летният период на цъфтеж от май до средата на юли. Как да се подготвим и ако не да се предпазим, то поне да сведем до минимум рисковете от алергични реакции?

Едно от най-ефективните средства за превенция е изключването на контакт с алергена. Въпреки че имаме малко влияние върху околната среда, съвременните устройства идват на помощ у дома и в офиса – използването на пречиствател на въздуха може значително да облекчи симптомите на алергия, като унищожава алергените в стаята: домакински прах, акари, прашец, попаднал в стаята от прозорец или върху дрехи, животинска козина. Как се случва това и защо работата на пречиствателя на въздуха има такъв ефект?

Аено 1 *

HEPA филтри

HEPA филтърът се състои от няколко слоя различни филтърни материали, през които преминава въздух, оставяйки след себе си замърсяващите частици. Технологията три в едно HEPA, използвана в пречиствателите на въздух AENO, използва множество слоеве от специални субмикронни стъклени влакна за улавяне на частици с различни размери и произход. Външният предфилтър улавя прах и косми на животни. HEPA ви позволява да улавяте до 99,95% от най-малките частици с размер до 0,3 микрона – прах, цветен прашец, мухъл и бактерии, неутрализира дима и неговата миризма.

Пречиствателите на въздух AENO също разполагат с лесен за разбиране сензорен дисплей с подсветка и индикатор за смяна на филтъра, така че потребителят може лесно да разбере кога HEPA филтърът трябва да бъде сменен.

UV лампи

UV-C е един от трите вида ултравиолетови лъчи, използвани за пречистване на въздуха. Сноп ултравиолетова светлина преминава през струята въздух преминаваща през пречиствателя и неутрализира вредните и патогенни микроорганизми – бактерии, плесени и гъбички. Под въздействието на ултравиолетовите лъчи тяхната ДНК се разрушава.

Съвременните устройства използват лампи с меко ултравиолетово лъчение, което не е опасно нито за хората, нито за животните. Например, всички пречистватели на въздух AENO използват ултравиолетово лъчение тип C за безопасна дезинфекция и надеждно почистване на пространството. Лампата е монтирана вътре и не отделя озон. Това гарантира безопасността на употреба в присъствието на хора.

Аено 2 *

Йонизация

В апартаменти, офиси и модерни селски къщи много домакински уреди постоянно работят и излъчват положително заредени йони – катиони. Това се отразява на качеството на въздуха, като потенциално се отразява негативно на човешкото благосъстояние и здраве. Такъв негативен микроклимат у дома или в офиса може да провокира главоболие, мигрена, сънливост, разсейване и разбира се, обостряне на алергичните реакции на общия фон. Този проблем може да бъде решен чрез пречиствател на въздуха с йонизация.

Първо, въздухът се пречиства от UV лампа и преминава през HEPA филтър и едва след това се насища с йони.
Йонизацията е процес на отделяне на електрон от молекула или атом, по време на който всъщност се образуват две частици с различен заряд: отрицателен и положителен.

Аено 3 *

Всички модели пречистватели на въздух от марката AENO могат да се справят с алергените, да облекчат и дори да неутрализират симптомите на алергия. Двата модела AENO AP2S и AENO AP1S имат интелигентно дистанционно управление чрез мобилно приложение. Това прави потребителското изживяване по-удобно и приятно. За дистанционно управление от вашия телефон просто изтеглете и инсталирайте безплатното приложение AENO за Android или iOS и свържете устройството чрез Wi-Fi. Пречиствателите на въздуха също са оборудвани със сензори за качество на въздуха, които следят нивата на замърсяване на закрито и на открито въз основа на геолокацията. Тази информация е особено полезна за страдащите от алергия, за да проследят качеството на въздуха и как то се отразява на тяхното благосъстояние.

Пълната гама продукти на AENO са вече в търговската мрежа и могат да бъдат открити на:
https://www.ozone.bg/instantsearchplus/result/?q=aeno
https://www.jarcomputers.com/brand/2203/AENO.html?ref=no
https://ardes.bg/products?q=aeno

*Снимки: ПР

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари