IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Символите на звездните знаци

26 юли 2022 17 30

Какво означават те?

Istock

Istock

Всичките 12 знака на хороскопа си имат мистериозни символи, които често виждаме до зодиите, но много малко от нас знаят какво всъщност означават те. Всеки звезден знак си има свой мистериозен глиф (изображение на абстрактното понятие). Въпреки че тези изображения не приличат точно на самите зодии, всеки знак изобразява зодиакалния символ, с който е свързан. Някои от по-неясните символи, като този на звездния знак на Дева, е представен с формата на буквата „М“. Тези глифове изглеждат като йероглифи, но всеки от тях е завладяващ и разказва своята собствена история. От тези символи стават и отлични татуировки.

Нека се потопим и видим за какво става въпрос:

Овен

Овенът е представен от символ с извити рога на животно. Този знак е известен като страстен, пламенен и спорен, затова не е чудно, че именно рогата са негов глиф. Символът обаче прилича малко и на буквата „V“. Други тълкуват глифа като фонтан, изпръскващ поток от вода нагоре. Водата представлява прилив на младежка енергия и силно чувство за идентичност и съзнание, избликващи от Овена. Това е свързано с черти като решителност, енергичност и амбиция.

Телец

Упорит и решителен, Телецът е представен от бик. Кръглият символ представлява тялото на бика с два рога, разположени отгоре. Твърди се, че тези рога представляват допълнителни сензорни придатъци на бика, тъй като Телците са в по-тесен досег със сетивата си от всеки друг знак в зодиака. Бикът е свързван с упорития труд, с бавния, но стабилен напредък, с постоянството и сигурността. В резултат на това хората под този земен знак са известни с това, че са материалисти и прагматици.

Близнаци

Символът на Близнаци показва двойствеността в личността на този звезден знак. Близнаците са представени от глиф, показателен за двете страни на онези, които попадат под този въздушен знак. Символът е изобразен така, че да прилича на римското число II за двойственост. Това може да се прояви и положително, позволявайки на Близнаците да видят двете страни на дадена ситуация, а в негативен аспект – превръщайки ги в противоречиви личности. Близнаците могат да бъдат интелигентни, адаптивни и очарователни, а също така нервни и нерешителни.

Рак

Глифът на Рака е доста абстрактно изображение, което може да се тълкува по много различни начини. Състои се от два успоредни символа, които се събират и приличат на числото „69“, но хоризонтално. Смята се, че изображението може да представлява щипките на рака или женски гърди. Подобно на щипките на раците, хората от този знак не пускат нещата лесно да им се изплъзват, след като веднъж са ги хванали (идеи, цели и взаимоотношения). Тълкуването на глифа като женски гърди говори за грижовната страна на Раците.

Лъв

Страстни, ентусиазирани и амбициозни, не е чудно, че Лъвовете са представени от глиф, който има нещо общо с животното лъв – кръгът представлява тялото, а извитата форма е гривата и опашката на голямата котка. Твърди се също, че кръглата форма, показана в този глиф, представлява слънцето, което е управляващият елемент на Лъва, докато извитият символ отгоре може да е луната. Заедно те създават баланс в емоциите и показват как Лъвът може да постигне щастие като слуша едновременно и ума, и сърцето си.

знаци глифове

Снимка: IStock

Дева

Зодия Дева е свързана с девойка, представена тук с формата на буквата „М“. Тази зодия се свързва с организацията, с добрата комуникация и с високия интелект. Когато астролозите разчитат формите на звездите преди векове, те решават, че глифът за Дева представлява „непокварена“ девствена жена. Някои казват, че „М“ е за „мома“, докато други тълкуват кръстосаната примка като символ на затворените крака на целомъдрена девица. Девите често са скромни и усърдни работници, които понякога се борят със синдрома на самозванеца, но са отлични приятели и партньори!

Везни

Везните са любители на баланса и красотата. Техният глиф може да представлява изгрев или везна. Те са очарователни, харизматични и лесни за общуване, Везните обичат да намират баланс във всички области на живота – както е символизирано в техния абстрактен глиф. Този символ показва най-добре нуждата на личностите, родени под тази зодия, от хармония и баланс. Други смятат, че изображението представлява залязващо или изгряващо слънце на хоризонта, което е намек към нерешителната и неангажираща природа на Везните.

Скорпион

Смята се, че глифът на Скорпион представлява паякообразното животно скорпион. Всъщност този символ прилича на буква „М“ със стрелка, идваща отдясно. Тази форма е по-тясно свързана с духовната страна на Скорпиона, като стрелката представлява жилото му. Известен със своята страст, упоритост и гореща природа, Скорпионът е повлияван и от Плутон, богът на подземния свят, и от Марс, богът на войната.

Стрелец

Стрелците са известни с директния си начин на говорене. Съвсем ясно е, че глифът на тази зодия представлява стрела. Символиката тук говори за това, че хората от този знак се стремят към определена цел и следват мечтите си. Известно е също, че те имат високопоставени идеали и често се стремят към недостижимото, опитвайки се да живеят живота си по идеалистичен начин. Хората, родени под знака на Стрелец, са склонни да бъдат оптимисти, авантюристи и като цяло неспокойни.

Козирог

Козирозите са решителни и трудолюбиви, но имат тайна чувствителна страна. На пръв поглед може да изглежда, че глифът на тази зодия няма нищо общо с известното упорито животно – козата. Но в древната митология Козирогът всъщност е представен от морска коза, пълна с перки и опашка. Морската коза е знак за двойствената природа на Козирозите: от една страна те са трудолюбиви, упорити и целеустремени, а от друга, имат емоционална страна, която крият от всички останали. Глифът определено има опашката на морската коза.

Водолей

Смята се, че вълнообразните две линии в глифа на Водолея представляват вода. Често срещано погрешно схващане е, че водата е управляващият елемент на този знак – всъщност това е въздухът. Водата, която се вижда в глифа на този знак, означава вродената способност на Водолея да разбира енергията около себе си. Родените под този знак са уверени и аналитични. Глифът на този знак също така прилича на знак за равенство. Може би равенство между доброто и злото. Водолеят е известен като свободолюбив и очарователен, но също така може да бъде мрачен и дистанциран.

Риби

Смята се, че този символ представлява две риби, които се събират. Той показва начина, по който Рибите се свързват с другите хора. Счита се, че рибите в изображението се движат в противоположни посоки, което говори за начина, по който хората под този знак се чувстват свързани с хората около себе си. Глифът символизира начина, по който се казва, че Рибите живеят живота си – наполовина в духовното и наполовина в смъртното царство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари