IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой е най-подходящият спорт за вашата зодия?

24 юли 2022 19 30

На какви тренировки да заложите - на такива с висок интензитет, или на по-спокойни

Istock

Istock

Независимо дали се практикува соло, в група или в отбор, независимо дали изисква концентрация или издръжливост, спортът доказано кара всеки човек да се чувства по-добре. Тъй като всички ние сме различни - нямаме еднакво виждане за тренировките. Някои гледат на спорта като начин да се отпуснат, други като начин да се почувстват по-живи и енергични, а трети като начин да се забавляват. Във всеки случай някои хора определено обичат и се радват на спорта повече от други. Причините, поради които обичаме определени дейности и мразим други, често могат да бъдат свързани с нашите зодиакални знаци. Трябва ли да изберем активност с висок интензитет или да изберем нещо по-спокойно? 

Всяка зодия си има своите характеристики и различни нужди и предпочитания, което означава, че Овенът няма да хареса същия спорт като Рака, например. Важно е да откриете кой спорт е най-добър за вас, за да не са ви скучни тренировките, а и за да сте по-мотивирани.

Разберете кой е перфектният спорт за вас според астрологията: 

 

Овен - екшън спортове

 

Хората от зодия Овен имат нужда да се движат през цялото време! Скоростта, адреналинът и опасността ги привличат. Спортове, които са  изключително подходящи за тях са скално катерене, каране на ски/сноуборд, колоездене, бойни спортове, ръгби. Именно те подхождат най-перфектно на личностите от този знак. Овенът мрази да губи, така че е хубаво да избере спорт, в който има състезание.

 

Телец- нискоенергийни спортове


Обратно на Овена, Телецът мрази високата скорост, опасността, насилието и конкуренцията, както и обилното количество пот на челото си. Хората от този знак определено биха предпочели по-спокойни дейности като голф, йога, пилатес, разходки в планината/гората, стрелба с лък и всякакви други спортове с ниско натоварване и които да са сред природата!

 

Близнаци - спортове за издържливост

 

Интелигентните Близнаци предпочитат да стимулират повече ума си, отколкото мускулите си. Все пак ако спортуват, те имат нужда често да сменят дейностите, които практикуват, защото иначе ги наляга скука. Те харесват спортове, които изискват по-специфични умения и по-голяма издържливост, като тенис на маса, скуош, танци или кънки.

 

Рак - водни спортове


За хората от зодия Рак, домът е там, където е сърцето им! Тост те най-много обичат да спортуват в дома си. Също така за тях са подходящи всички спортове, които са свързани с водата - риболов, плуване, гмуркане с шнорхел, сърф, гребане, ветроходство и т.н.

 

Лъв - атлетика


Солидните ръст и телосложение и преливащата енергия на Лъва го правят подходящ за истински спортни постижения. Хората от този знак са отлични в бягането на къси и дълги разстояния, в скачането, в хвърлянето на диск/копие, в конните спортове, както и в тенис на корт… накратко във всяка спортна дейност, която изисква добра спортна форма и кондиция на тялото.

 

Дева - тактически спортове

 

Девата, подобно на Близнаците е по-интелектуален знак. Тя не е особено активна в спортовете, но все пак ако си намери дейност, която й харесва, тя ще се зарежда с енергия и ще я практикува с удоловствие. За нея добри са всички спортове, които искат добра тактическа дисциплина като отборните спортове - футбол, волейбол, баскетбол и др.

 

Везни - леки упражнения


Везните мразят насилието и интензивните усилия, така че единствената причина, която би ги накарала да се занимават със спорт, е да поддържате добра физическа форма! Те са доста суетни, така че  това е достатъчна мотивация за тях. Везните биха предпочели да си намерят атрактивен спорт като бални танци, фигурно пързаляне или синхронно плуване, но по-често се спират на фитнеса като най-лесно и достъпно занимание.

 

Скорпион - спорт за изграждане на сила


Скорпион, спортът е една от предпочитаните от вас дейности, а вие самите сте сила, с която другите трябва да се съобразяват! Вашето физическо състояние често впечатлява конкурентите ви. Вие обичате състезанията и сте отлични в спортове, които използват сила и издръжливост като маратон, бокс, вдигане на тежести и др.

 

Стрелец - отборни спортове


Стрелците са супер активни личности, така че могат да практикуват много спортове наведнъж! Те обичат всяка дейност, която ги кара да се движат, независимо дали е в екип или са сами. Стрелците се забавляват много, когато играят плажен волейбол или футбол, харесват бейзбола и като цяло всички спортове с топка.

 

Козирог - ловки спортове


Козирогът предпочита да се изолира, да чете и да научава нови неща, така че не вижда значението на спорта за цялостното си развитие. Все пак, когато реши да участва във физическа активност, той проявявате дарба за всеки спорт, който изисква ловкост и концентрация, като голф, стрелба, бадминтон и, разбира се, шах.

 

Водолей - спортове на открито


Водолей, честно казано, спортът не е любимото ви занимание, тъй като бихте предпочели да се занимавате с всичко, което е свързано с нови технологии бихте искали да прекарате свободното си време в разучаване на новите си технологични джаджи. Все пак, ако решите да практикувате някакъв спорт, то изберете такъв, който е на открито като джогинг, туризъм, делтапланеризъм, парашутизъм и др.

 

Риби - водни спортове


Подобно на другия воден знак Рак, и за вас Риби, водните спортове са си най-идеални. Вие обичате спокойствието, така че спортът всъщност не е основната ви страст. Ако все пак изберете такъв, изберете дейност, която е свързана с водата като плуване, гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, водни ски и т.н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )
Няма покритие с мойта зодия !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Иван ( преди 1 година )
Пълни глупости, нищо вярно не видях в зодията си
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар