IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите стриймъри в Twitch

12 август 2022 10 07

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Платформата за видео стрийминг Twitch е сред най-горещите приложения за любителите на гейминга и видео игрите. Twitch се затвърди и като основен канал за комуникация на геймърите и разби всички стереотипи около живота на хората, играещи компютърни игри. Благодарение на платформата те могат да споделят своите гейминг преживявания, да се запознават с нови игри, както и с много играчи с подобни интереси.

Всеки стриймър има свой уникален начин на игра. Те могат да показват различни трикове и техники на зрителите в своя канал и да придават уникално и различно настроение на играта. От друга страна, следвайки съветите на стриймъра, зрителите могат да подобрят собствените си умения и да започнат да играят по-добре.

Има дълъг списък от стриймъри на Twitch, които редовно стриймват различен вид съдържание и разнообразни игри в платформата. Тук ще намерите някои от най-интересните Twitch канали, които си заслужават гледането.

Summit1G

Американският стриймър Jaryd Russell Lazar и бивш професионален esports играч е познат пред аудиторията си в Twitch с псевдонима Summit1G. Той започва да стриймва още през 2012 г., когато платформата тепърва започва да добива популярност. През 2018 г. Jaryd се пенсионира от професионалната си кариера в електронните спортове и се отдава изцяло на стриймването. Днес каналът му има над 6 милиона последователи, които следят играта му в CS:GO, Sea of Thieves, Escape from Tarkov, Foxhole, Hearthstone, World of Warcraft и други популярни видео игри.

LexVeldhuis

Един от най-добрите Twitch канали за покер принадлежи на играча Lex Veldhuis с над 300 хиляди последователи. Вече повече от 17 години Lex е изцяло посветен на играта на покер, а през последните 6 стриймва всяка своя игра в Twitch. В момента холандският играч е посланик на един от най-големите онлайн покер сайтове в света PokerStars, като освен да играе и стриймва онлайн, Lex обича да посещава и масите на живо в Лас Вегас.

Gaules

Популярният бразилски Twitch канал на Alexandre „Gaules“ Borba има над 3 милиона и половина последователи, като наскоро подобри собствения си рекорд като събра погледите на над 540 хиляди зрители по едно и също време. Като бивш професионален играч и треньор на Counter-Strike: Global Offensive, Gaules изгражда своя Twitch канал около играта на CS. Бразилският стриймър винаги събира внушителна аудитория за подкрепа на популярните бразилски отбори като FURIA Esports, MIBR и Imperial Esports.

ПР -

Photo by Onur Binay on Unsplash

Ninja

Истинското име на популярния стриймър Ninja е Richard Tyler Blevins. Ninja има над 18 милиона последователи на Twitch, което го нареди на челното място на най-следваните канали в Twitch. Той е от американски произход и е отдал времето си на развитието на своите канали в Twitch и YouTube. Ninja печели слава, като участва в отбор по електронни спортове. Популярността му нараства, когато играе Battle Royale през 2017 г. Стриймовете му се гледат общо 347 милиона часа.

Стриймърът стана особено популярен след участието си във Fortnite Play заедно с Travis Scott и Drake през 2018 г., а дълго време след това събитието беше на върха на най-гледаните стриймове с над 620 хиляди зрители едновременно.

Ibai

Настоящият рекорд по най-много зрители едновременно принадлежи на испанския стриймър Ibai Llanos Garatea. Рекордът от 3,3 милиона зрители беше поставен по време на организираното от него боксово събитие La Velada Del Año II, което включваше множество Twitch и YouTube стриймъри на ринга. Освен че стриймва в Twitch и коментира електронни спортове, Ibai интервюира футболисти и артисти, и организира подобни събития, които се превръщат в тенденция в социалните мрежи.

В момента Ibai е сред най-следваните стриймъри с над 11 милиона последователи и с най-голямата испаноговоряща аудитория.

Отвъд игрите

Разбира се, като оставим виртуалните игри настрана, съществуват и редица канали с по-различно съдържание, насочено към реалния живот, изкуството, музиката, пътуванията и много други. Twitch дава свобода на създателите на съдържание да споделят това, което ги вълнува, и да намерят своята аудитория и поле за изява благодарение на възможностите на платформата. Според данни от тази година, Twitch има близо 30 милиона активни потребители дневно и около 140 милиона активни потребители на месец, което е впечатляващо с оглед по-специфичната ниша на посетителите на сайта.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари