IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В какъв цвят да боядисате спалнята си според вашата зодия

18 август 2022 17 30

Някои знаци релаксират сред неутрални стени, а други предпочитат по-смелите нюанси

Istock

Istock

Като най-личното помещение в къщата, спалнята често е последното място, където се залавяме да правим по-специален декор. Достатъчно ни е да набутаме всичко в гардероба и да затворим вратите му, когато ни дойдат гости. Но като се има предвид, че спалнята е мястото, където търсим най-голям покой, то важно е сутрин, когато се събудим, да виждаме обстановка, която да ни радва.

Един от най-важните фактори е цветът на боята, който определя енергията на помещението и може да има голям ефект върху настроението ни. Не всеки човек обаче реагира на един и същи цвят еднакво. Според професионалните астролози, всяка зодия следва да боядисва спалнята си в различен нюанс, според своя темперамент. Някои знаци се чувстват по-добре сред спокойни неутрални стени, а други предпочитат по-ярките и смели нюанси.

Разберете в какъв цвят да боядисате стаята си, базирано на вашия зодиакален знак:

Овен: Рубинено или виненочервено

Хората от зодия Овен са известни с много неща, а едно от тях е, че са енергични и пламенни. Овенът не би се чувствал добре сред бледа обстановка. Той е дързък, буен и не се страхува да експериментира, както и да се изразява гласно. Марс – планетата на страстта и стремежа е управител на този знак, затова естественото желание на хората от тази зодия е, спалнята им да притежава ярка индивидуалност. Мощният и по-тъмен червен цвят е идеален избор за спалнята на Овена. Този нюанс ще пасне идеално и на приключенския дух, който завладява Овена и между чаршафите.

Телец: Горско или пастелнозелено

Телецът цени красотата и спокойните емоции. Като земен знак, той предпочита цветове, които имат успокояващ ефект. Въпреки това, с Венера, планетата на любовта и романтиката, която е управител на този знак, Телецът също така има вкус към изтънчените неща. Наситеният или малко по-пастелен нюанс (маслинен) на горскозелено е идеален за спалнята на хората от тази зодия. Те биха се радвали и на по-нежен или по-тревист оттенък на зеленото, с който могат да озарят стаята си, без да губят заземяващия ефект.

Близнаци: Бяло

Астрологично погледнато, Близнаците излъчват увереност и чар. Те обичат да общуват и са твърде заети с многобройните си хобита, приятели и романтични партньори. А с Меркурий, планетата на комуникацията, като техен планетен управител, техните мисли се движат със скоростта на светлината. Затова Близнаците имат нужда от пространство, което насърчава отвореното им мислене. Може да звучи малко скучно, но чистите бели стени са най-добрият избор за техния буден мозък, който да може да се отпусне в спалнята. Този цвят ще бъде като бяло платно, върху което да използват въображението си.

Рак: Лавандула

Ракът обожава жилището си и е най-грижовният воден знак на зодиака. За него е изключително важно да чувства дома си като убежище. След дългия и уморителен ден в службата или в грижи за любимите хора, Ракът има нужда от оазис, в който да се отърси от стреса от деня. Успокояващият и релаксиращ светлолилав цвят е идеален избор за спалнята на представителите на тази зодия. Нюансът „лавандула“ е хем успокояващ, хем създава усещане за сигурност.

Лъв: Златистожълто или охра

Креативен и ентусиазиран, Лъвът е човек, който обича да се откроява от тълпата и не се страхува да бъде център на внимание. Като знак, управляван от слънцето, което пък управлява сърцето и егото, Лъвът има нужда да изразява себе си и чрез личния си стил, и чрез декора на дома си. Не е изненада, че Лъвът би се чувствал добре в спалня, чийто цвят предизвиква внимание. Оранжевото, златистото или цветът „горчица“ биха били идеални за Лъв, тъй като са нюанси на слънцето. Тези цветове ще паснат перфектно на гордата осанка на уверения Лъв.

Дева: Кремаво или бежово

Когато става въпрос за избор на нещо в живота, Девата не следи модните тенденции, а се придържа към вечната класика. Тя иска изборът ѝ да издържи на изпитанията на времето. Като земен знак, Девата е склонна да възприема по-практичен подход към живота, а с Меркурий като неин планетарен управител, тя предпочита по-семплите линии, защото те ѝ позволяват да изчисти ума си и да се съсредоточи. Девата би се чувствала най-добре в спалня с кремави или бежови стени. Тъй като е най-големият перфекционист на зодиака, неутралният фон ще ѝ помогне да поддържа всичко да изглежда както трябва.

Везни: Светлорозово

Везните са забавни и обичат да флиртуват, но без да се взимат твърде сериозно. Те живеят така, че да се насладят максимално на живота и всичките му многобройни удоволствия. Везните са управлявани от романтичната Венера, и у тях има една игрива, похотлива страна. Светлорозовите стени на спалнята им ще им помогнат да се докоснат до тази своя страна, като същевременно запазят закачката в атмосферата и ѝ придадат романтизъм и фантазия.

сива спалня

Снимка: Istock

Скорпион: Черно или тъмносиво

Мрачният и мистериозен Скорпион всъщност има и чувствителна страна, за която малцина знаят. Управляван съвместно от Марс, планетата на действието, и Плутон, планетата на разрушението, животът на хората от този знак протича в цикли от бързи скокове на растеж, през дълбоки периоди на почивка. Скорпионът има нужда от място в дома си, където да се отдалечи от грижите си и да обмисли следващия си ход, когато нещата станат твърде хаотични. Черната или наситеносива спалня е идеалното място за блокиране на всякаква негативна енергия отвън навътре.

Стрелец: Тъмносиньо или лилаво

Хората от този знак са живи и светски настроени. Те не се страхуват да правят големи промени в живота си и то често. Знакът е управляван от Юпитер – планетата на експанзията и знанието и затова Стрелците са винаги в движение и търсят следващото си предизвикателство. Въпреки че домашният декор не е непременно нещо, което ги интересува, все пак Стрелецът ще има нужда от място, където да подреди всички страхотни сувенири от пътуванията си. Когато избира цвят на боята, огненият Стрелец трябва да се спре на нещо неочаквано, като него самия. Тъмнолилавото е цветът на смелостта и доблестта, поради което е най-добрият избор за Стрелеца. синя спалня

Снимка: Istock

Козирог: Кафяво

Прагматичен и практичен, Козирогът не иска да открива колелото в нито един аспект от живота си. Той предпочита да подхожда към нещата методично и да работи неуморно за постигане на целите си. Козирогът може да реши да направи дома си ултрауникален и артистичен, или пък точно обратното – да заложи на семплите и изчистени линии. Кафявото е идеалният цвят за спалнята на Козирога, защото е земен, успокояващ нюанс, който няма да се нуждае от актуализиране на всеки няколко години, а също така се съчетава перфектно с почти всяка мебел.

Водолей: Меко оранжево

Водолеят е чудакът на зодиака, така че повечето хора биха очаквали той да боядиса спалнята си в необичаен цвят. Домът обаче е там, където е сърцето, а сърцето на хората от този знак жадува за мирно и спокойно убежище, където да могат да се отпуснат без притеснение. Водолеят би се чувствал най-добре в стая с бледожълти стени или такива в светъл нюанс на оранжевото.

Риби: Морскозелено, тюркоазено

Артистичните и идеалистични Риби биха се гордели, ако превърнат дома си в израз на своята креативност. Тези мечтатели обичат да създават неземно изживяване и често избират цветове, които им напомнят за дълбоки океански води. Много светлозелено от морска пяна ще напомни на Рибите за любимото им място на земята – морето. Те биха се чувствали добре и в по-тъмен синьозелен нюанс като тип морско дъно, който биха комбинирали с бяло за по-спокоен ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Dea ( преди 1 година )
Molia,s tezi nenujni pisania, za zodiite. Az sam tocno protivopolojno na tova, koeto izmisliate i vmeniavate. Astrologa, samo sledi vlianiata na planetite v znaka, no ne i tezi sacinenia.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар