IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 причини защо хората от зодия Козирог са толкова сурови към себе си

11 януари 2023 17 30

Ако сте от този знак, сега е моментът да се отпуснете

Getty Images

Getty Images

Ако сте родени между 21 декември и 19 януари, вие сте зодия Козирог. Управлявани сте от планетата Сатурн, която ви кара да приемате всичките си ангажименти и отношения много сериозно. Вие постигате всичко в живота си чрез упорита работа, постигайки отлични резултати, на които реално се базира и самочувствието ви. Родените под този знак непрекъснато настояват да поемат повече отговорности в живота си и се стремят да бъдат човек, на когото другите хора да могат да разчитат и да уважават. Въпреки това Козирозите понякога са твърде сурови към себе си и това им изиграва лоша шега, както в личен план, така и по отношение на здравето им.

А ето и 7 причини защо хората от зодия Козирог са толкова сурови към себе си:

1. Имате петгодишен план за всяка част от живота си

Ако сте Козирог, вие искате да имате контрол върху това, което следва в живота ви. Не сте фен на неочакваните промени, а планирането на бъдещето ви помага да се успокоите. Освен това имате много ясна представа за това кой искате да бъдете и какво искате да постигнете, така че искате да имате изготвена пътна карта за това, към което трябва да работите в дългосрочен план. Трябва да разберете обаче, че не всичко в живота може да се планира. Бъдещето просто не ни принадлежи, а неочаквани събития се случват непрекъснато. Затова се научете да се радвате на настоящето!

2. Можете да бъдете супер критични към себе си

Вие сте склонни да оказвате голям натиск върху себе си, за да успеете да се изкачите на върха. Възможно е да се критикувате за допускане на най-малките грешки по пътя си. Непрекъснато умувате върху това какво не е наред в кариерата ви (а и в личния ви живот), за да можете да го поправите, но в крайна сметка се фокусирате твърде много върху негативни неща, вместо да се радвате на това, което вече сте постигнали и да сте благодарни за това, което имате в живота си към този момент. Препоръчваме ви да развиете по-голямо състрадание към самия себе си.

3. Имате твърде високи стандарти, когато става въпрос за любов

Вие сте склонни да чакате твърде дълго любовта, тъй като не искате да се задоволявате с някого, който не покрива високите ви стандарти. Да, обаче така може и да не дочакате правилния човек или по-скоро той да „мине“ покрай вас, а вие да не го забележите. Може би имате изготвен списък с черти, които искате в потенциалния си бъдещ партньор, но трябва да сте малко по-отворени и към хората, които не покриват всичките ви изисквания. Освен това вие не сте особено толерантни към по-неуверените си романтични партньори, защото искате винаги нещата да са сериозни, но понякога трябва да оставите връзката да се задълбочава с времето, а не да я пришпорвате.

4. Вие сте женени за работата си

Вие често поставяте кариерата си на първо място и искате да бъдете признати за вашата упорита работа и усилия. Дългите нощи, прекарани в офиса или работата от вкъщи, не са проблем за вас и с готовност приемате увеличените отговорности. Винаги гледате да давате отвъд това, което се очаква от вас в работата си и искате да сте сигурни, че сте най-добрият служител в своята област. Всичко това обаче често е пречка в личния ви живот, на който посвещавате по-малко време. Затова се опитайте да обръщате повече внимание на близките си. Работата няма да ви избяга, но взаимоотношенията имат нужда от подхранване.

5. Вие сте емоционално сдържани

Изглеждате спокойни, сдържани и хладнокръвни, но дълбоко в себе си може да сте много чувствителни и раними. Вероятно се опитвате да изглеждате силни, така че другите хора да не ви възприемат за слаби или лабилни в емоционален план. Дори в стресови ситуации вие се опитвате да запазите хладнокръвие. Но е по-разумно да се опитате да се научите да споделяте чувствата си с близките си хора. Това е нещо, което ще намали стреса от живота ви.

6. Вие сте лидер, но понякога трябва да се оставите друг да ви води

От ранна възраст вие вероятно сте този, от когото всички търсят подкрепа. Във вашето семейство може да сте поели много отговорности, докато сте расли, или може да сте този, който организира всички групови събития и почивки с приятелите ви. Имате силна вътрешна увереност и другите хора обичат да се оставят вие да ги организирате. Но трябва да се научите да се отпускате от време на време и да делегирате лидерската позиция и отговорностите на някой друг.

7. Много сте търпеливи, понякога твърде много

Вие сте наясно, че хубавите неща в живота идват с времето и имате способността да вложите дълги часове упорит труд, докато постигнете крайния резултат, който искате. Не се отказвате лесно, ако не видите незабавен успех и обикновено имате дългосрочна стратегия за постигане на целите си. В момента, в който всички останали може да се откажат от нещо, вие продължавате да го правите. Трябва да разберете обаче, че някои каузи са изгубени и не трябва да си губите времето и усилията в чакане нещата да се променят.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари