IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой и как е търсил Свещения граал с Христовата кръв – на фокус в предаването „Операция история“ на 22 януари

19 януари 2023 10 14

Новото издание на историческото предаване ще се излъчи по Bulgaria ON AIR, от 16:30 часа

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Достоверни ли са новите български исторически филми, кое е похитеното съкровище на богомилите, кой и как е търсил реално Свещения граал с Христовата кръв и кои са новите сензационни документи, доказващи, че още през 1937 година гробът на Васил Левски може би е бил открит, а после потулен? Отговор на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в новото издание на историческото предаване „Операция История“ с водещ Росен Петров на 22 януари, от 16:30 часа.

Първият гост в новото издание, археологът професор Николай Овчаров, ще даде своето експертно мнение за киното и историята, колко е нужно или важно един филм да е исторически достоверен, и доколко българските продукции в последните години са достоверни.

За похитеното съкровище на богомилите, за тайните на древни реликви, за митичния връх Бугараш в Южна Франция и за търсенето на една от най-важните християнски реликви – Свещения граал, в студиото на предаването повече ще разкаже изследователят и писател Христо Буковски.

В специалната рубрика „Тяхната история“ водещият Росен Петров и изследователят Николай Иванов ще разгледат протокол на Министерството на войната от 1937 година, който удостоверява с голяма вероятност, че действително останките на Левски са били извадени от неговия вече открит гроб.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на предаването „Операция История“ – тази неделя, 22 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари