IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подобрите концентрацията си според вашата зодия

10 март 2023 17 30

Не губите ли твърде много време в разсейване със социални медии, телевизия, телефон?

Istock

Istock

Работата и учението изискват концентрация, но често ни е трудно да се съсредоточим, когато около нас има толкова много разсейващи фактори като социални медии, телевизия, телефон и др. Ако усещате, че губите твърде много ценно време именно чрез тези разсейващи фактори или просто в блуждаене, вместо да отмятате ангажиментите си, то значи трябва да се опитате да подобрите концентрацията си. Вижте как можете да го направите, като се съобразите със своя зодиакален знак:

Овен: Планирайте деня си по-внимателно и прецизно. Всяка сутрин си правете списък със своите цели и задачи за деня и го следвайте стриктно. Този списък ще ви предпази от твърде голямо разсейване, тъй като ще имате лист с неща, които трябва да свършите до края на деня и ще се опитвате да бъдете по-експедитивни.

Телец: Задавайте задачите си на висок глас. Независимо дали става въпрос за урок, който трябва да научите, или просто е стрес, с който трябва да се справяте – колкото по-често си говорите сами на себе си за задачите, които имате да отхвърлите, толкова по-концентрирани ще бъдете в тяхното изпълнение.

Близнаци: Музиката може да бъде вашият най-добър партньор във всичко, свързано с концентрацията. Докато работите на компютъра си или учите, опитайте се да слушате инструментална музика или по-нежни мелодии, с по-лека сила на звука. Това ще ви помогне да съсредоточите вниманието си върху своята работа.

Рак: Първо отделете време за трудните неща и след това преминете към по-лесните. Когато започнете деня си с по-сложните задачи, вие ще сте все още със свеж ум и има по-голяма вероятност да вникнете в тях и да ги отхвърлите максимално добре. В следобедните часове на деня минавайте към по-лесните ангажименти и така няма да усещате твърде голямо психическо натоварване.

Лъв: Насладете се на сутрешната си чаша кафе и ако имате възможност – нека да е на слънчева светлина. Добре е да имате това време, в което да си обмислите хубаво задачите за деня и да започнете всичко с едно по-бодро настроение. Ако няма слънчева светлина, опитайте да се обградите с по-ярки цветове, които да ви ободряват.

Дева: Поставете си времеви ограничения. Вие сте склонни да отделяте твърде много време, за да изпипате до най-малкия детайл всяка една задача, но така времето ви отива за първите ви ангажименти и изоставате с останалите. Затова си задавайте време, което да отделяте на всеки свой ангажимент и гледайте да се придържате към ограничението.

Везни: Изключете телефона си, ако сте усетили, че той редовно проваля вашия фокус. Вие сте от типа хора, които са склонни да отговарят на всяко едно обаждане или съобщение, което получават, дори да знаят, че нямат време за банални разговори. Затова се опитайте да оставите телефона си далеч от своя обсег, поне докато не отхвърлите най-основните си задължения за деня.

Скорпион: Започнете деня си с разходка на чист въздух или с някаква спортна активност. Опитайте се през този, да кажем един час, да не мислите за това колко много работа (или учене) ви чака после. Отпуснете се и се отървете от стреса. Това „освежаване“ на психиката ще подобри концентрацията ви за идните часове.

Стрелец: Мислете непрекъснато за вашите цели и ангажименти, които имате да свършите през деня. Ако постоянно си визуализирате наум какво имате да направите, вие няма да се разсейвате излишно, ще сте по-забързани и ще останете с професионална настройка през целия ден.

Козирог: Правете си регламентирани почивки от по 10-15 минути. Работата в продължение на дълги часове (включително и на компютър) може да ви изтощи, да намали вашия умствен капацитет и да занемари фокуса ви. За това се опитвайте на всеки час да си почивате по малко. Може да е чрез разходка, чаша чай/кафе, хапване, медитация, приятен разговор с колега или друго.

Водолей: Изготвяйте си списък със задачи за другия ден, всяка вечер, преди да заспите. Вие сте склонни лесно да се разсейвате и това ще ви помогне да подредите деня си малко по-добре, а и да го поддържате в правилната посока. Придържайте се към списъка максимално. Той няма да позволи на ума ви „да се скита“ на други по-маловажни места.

Риби: Опитайте се да работите (или учите) на наистина тихо място. Ако нямате тази възможност, то поне се изолирайте от средата около себе си, като си сложите слушалки и си пуснете природни звуци. Те хем ще ви помогнат да се концентрирате върху настоящите си работни ангажименти, хем ще освежат ума ви и ще ви заредят с позитивна енергия.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари