IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Месечен хороскоп: Какво да очаква всяка зодия през юни

5 юни 2023 17 30

Астрологична прогноза за шестия месец от 2023 година

iStock

iStock

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините за събитията, случващи се на Земята. Астрологът вижда тези аспекти и ги анализира – в месечния хороскоп.

Какво ще ви донесе месец юни?

Tialoto.bg ви предлага хороскоп за шестия месец от 2023 г. Изготвен от астролога Петя Георгиева, той ще даде отговор на този въпрос.

Овен (21 март – 20 април)

Един от най-приятните летни месеци ще е наситен със събития, които ще повишават тонуса и ще стимулират активността ви. Ще сте доста решителни, напористи, ще ви се иска да напреднете колкото е възможно по-бързо, да „разчистите“ пътя пред себе си, да наричате нещата с истинските им имена, каквито и да са. Не е зле да знаете, че чак такъв натурализъм може да се окаже излишен. Отстоявайте позициите си само с позволени средства, дръжте инициативата в свои ръце при уреждане на лични взаимоотношения, не се съмнявайте в способностите си.

Телец (21 април – 20 май)

Определящо астрологично събитие е съединението на Меркурий и Уран във вашия знак. Ще се повиши стремежът ви към независимост, но и силата на въображението. Бъдете готови да откриете и въведете новото като едновременно с това подобрите вече постигнатото, съществуващото във всички сфери на битието си. Животът е движение, в което трябва да участвате активно. Вариантите за професионален напредък или разширяване на бизнеса, за разгръщане на талантите и подобряване на взаимоотношенията ще са достатъчно, а дали ще се възползвате зависи изцяло от вас.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Определящо астрологично събитие е навлизането на Меркурий във вашия знак, където е в позицията на управител. До излизането му и преминаване в знака на Рака, което ще се случи в края на месеца, е желателно да се ориентирате към дейности, изискващи старателна работа с документи. Бихте могли да получите различни удостоверения, разрешения, сертификати, които са ви необходими за текущата или предстояща работа. През втората половина на месеца е възможно за кратко да изникнат затруднения, засягащи обучението или комуникацията ви като цяло, да се случат недоразумения, предизвикващи изблици на раздразнение. Усетите ли, че сте неспокойни, ограничете контактите и внимателно обмисляйте изказванията си.

Рак (21 юни – 22 юли)

Определящо астрологично събитие е Лятното Слънцестоене, което обичайно се случва във вашия знак и е от изключителна важност. То, разбира се, е свързано с поредица вярвания и ритуали, но основното, което винаги се забелязва е възстановителният му ефект, прилива на сили, регенерацията на заложбите, които леко се занижават в периода, в който тъмната част на денонощието е по-дълга. Първият изгрев след навлизането на Слънцето във вашия знак е източник на мощна енергия, подобряваща и здравето, и настроението. Дотогава е за предпочитане да не се опитвате да „надскачате сянката си“, да пестите силите и да избягвате конфликтните теми. С всички сложни или спорни ситуации ще се справите след това и то „с един замах“.

Лъв (23 юли – 22 август)

Навлизането на Венера във вашия знак и опозицията ѝ с Плутон ще се отрази предимно върху взаимоотношенията от всякакъв характер. Въздържайте се от прояви на ревност, прекалени претенции към партньорите си и опити за манипулация и надмощие. Постарайте се да не навлизате в чужда територия. Не са изключени проблеми при уреждането на финансови въпроси, а за да ги избегнете е желателно да обръщате внимание на детайлите. Ще са нужни поне няколко дни за преодоляване на трудностите и намиране на решение, приложимо за всички участници в процеса. Съединението на Марс и Лилит (Черната Луна) ще извади на преден план теми, засягащи кармичните задължения. Търсете причинно-следствената връзка между действията си и реакциите на хората, към които те са насочени.

Дева (23 август – 22 септември)

Започнете месеца с умерено темпо и без прекалени очаквания от социума или близкото ви обкръжение. Опитайте се да отложите дейностите по уреждане на документи, покупко-продажби на стоки от битов характер, бяла или черна техника, кратки служебни пътувания за втората половина на месеца. В този период ще сте и по-въздействащи, и по-убедителни. Всички процеси ще протичат сравнително бързо, но подобна ситуация е и леко заблуждаваща, защото липсата на препятствия занижава предпазливостта. Имайте си „едно наум“, че е много вероятно да се натъкнете на „подводни камъни“ и си създавайте резервни варианти за сложните въпроси.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Основната препоръка, към която е полезно да се придържате най-вече във втората десетдневка на месеца е да не прекалявате с разходите. Разпределяйте финансите си икономично и разумно, съобразявайки се с възможностите си. Не взимайте заеми, краткосрочни кредити и изобщо, не поемайте никакви парични задължения, ако нищо не ви принуждава да го направите. Затрудненията през втората половина на месеца ще са свързани предимно с отношенията. Ще ви е трудно да си създадете реална оценка за обстоятелствата, при които се намирате и да приспособите замислите си към съществуващата обстановка. Опитайте се да отложите важните решения поне до последната десетдневка на месеца, когато събитията ще са сравнително предвидими.

Скорпион (23 октомври – 22 ноември)

Събитията ще са динамични, често противоречиви и често непредвидими. За щастие, силите ви ще са достатъчно, за да се справите със затрудненията, независимо от нивото им на опасност. За собствено улеснение ще е полезно да си правите предварителна програма и график за изпълнението ѝ няколко дни по-рано. Така, дори да се налага да я промените, ще знаете доколко е възможно да отложите едно занимание и доколко е подходящо да го замените с друго. Ако пък съвсем нямате възможност за подобни „маневри“, то приемете го като ясен сигнал, че ви се дава една минимална възможност за намаляване на темпото и кратка почивка. Наблюдавайте настроението на събеседниците си по време на служебни дискусии и се опитвайте да отложите сложните окончателни решения, ако установите, че участниците целенасочено се опитват да наложат собствената си позиция, вместо да стигнат до споразумение.

Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Пълнолунието във вашия знак, което ще се случи още в началото на месеца ще остави своя отпечатък върху динамичния ви стереотип. Мисълта ви ще е много по-философска и задълбочена. Оценката ви за случващите се около вас събития ще е не само точна, но и комбинативно-перспективна. Ще имате възможност да осъществите едно или няколко пътувания, свързани с получаване на нова информация, обмяна на опит, подобряване на практическите ви умения. Благодарение на тях ще можете да разширите и диапазона си на въздействие. Енергетиката и интелектуалният ви потенциал ще са стабилни почти през целия период и ще улесняват намирането на нестандартни решения за сложните ситуации.

Козирог (22 декември – 20 януари)

На 11-и, Плутон, който е в ретроградно движение отново ще се върне във вашия знак като ще образува благоприятен аспект с Меркурий, който се намира в Телец. Периодът ще е изключително благоприятен за уреждане на имуществени въпроси. След като Меркурий премине в Рак, противоположния ви знак, а Марс и Уран образуват напрегнат аспект, е препоръчително да ограничите контактите и да ги редуцирате само до хора, с които ви свързват изключително общи теми и предпочитания. В този момент може да усетите лека отпадналост, липса на желание за активна дейност и действително, по-добре е да не се престаравате. Устойчиво условие за справяне с текущите ангажименти е правилното подреждане на приоритетите, задача която е напълно във възможностите ви.

Водолей (21 януари – 19 февруари)

Още в началото на месеца ще можете да отделите ресурси за сложните и продължителни проекти. Набавянето на ресурси обаче, съвсем не означава, че ще можете да се заемете и с изпълнението. През първите седмици обстановката ще е напрегната и ще ви е трудно да съобразите на кого бихте могли да се доверите и с кого не бива да обсъждате затрудненията си. В такива моменти интуицията ще е по-полезна от логиката ви. През втората десетдневка усложнения ще се появят предимно в личните ви отношения. Не е изключено да ви потърсят хора от миналото и то такива, с които не бихте желали да продължите контактите си. Постарайте се да не обсъждате въпроси, които разкриват слабите ви места. В последните дни на месеца ще разполагате с подходящи условия за коригиране на стари грешки.

Риби (20 февруари – 20 март)

Аспектите на Нептун, който не само е във вашия знак, но там е в позицията си на управител, почти непрекъснато ще са благоприятни. Още в началото на месеца ще имате възможност да демонстрирате талантите и уменията си пред широк кръг събеседници или хора, с които ви свързват неформални интереси. Периодът ще е подходящ също така за възстановяване на прекъснати връзки или изглаждане на недоразумения от личен, а още повече от романтичен характер. Съчетанието между убедителност и ясни концепции по повечето от обсъжданите въпроси ще ви спечели привърженици и ще можете да заложите основите за осъществяване на перспективните си замисли. В края на втората десетдневка предстои един напрегнат аспект между Нептун и Слънцето, но той всъщност ще е полезен. Ще можете да оцените собственото си място в непрекъснато променящия се социум и да подредите правилно изпълнението на предстоящите си задачи.

За още новини от света на астрологията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари