IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фази на Луната – как могат да ви помогнат да постигнете целите си

17 ноември 2023 19 30

Какво да правите във всяка една от тях

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Преди се е смятало, че превръщането на най-смелите ви мечти в реалност е изисквало само упорит труд и саможертва. В днешно време, като самостоятелни, амбициозни и контактни жени, ние знаем, че балансът е ключов – упоритата работа е също толкова важна, колкото въображението и мечтите. Лунният цикъл, използван в миналото за всичко – от проследяване на плодовитостта до плодородието на земеделието, е мощен инструмент, когато става въпрос за намиране на този баланс и проявление на живота, който искаме. 

Използването на Луната за манифестация не само може да ви помогне да получите повече яснота относно това, което всъщност искате в живота, но също така помага на нещата да се движат по-бързо. Въпреки че проявлението може да изглежда по-скоро като теоретична концепция, отколкото като доказана практика за някои, лунният цикъл помага да се разбие този процес на ясни, фокусирани върху действието стъпки, които имат смисъл, независимо дали подхождате към него от духовен или научен ъгъл. 

Какво е манифестация

Чики Дейвис определя манифестацията/проявлението като съзнателно създаване на обстоятелствата и резултатите, които създават пълноценен живот. Поставянето на намерения, създаването на списъци или табла с желаните цели и посвещаването им са всички форми на проявление. Това е процес на превръщане на нашите надежди и мечти в реалност. 

Какво е значението на Луната в астрологията

В астрологията Луната представлява нашата емоционална страна, но също така представлява и цикличния характер на живота и промените, през които преминаваме. Тази енергия е чиста магия, когато става въпрос за проявление и създаване на промени, които искаме да видим в живота си. Всеки нов цикъл ни дава възможност за ново начало, да се откажем от това, което вече не ни служи, и да се съсредоточим върху това, което наистина искаме. 

Как да използвате фазите на Луната за постигане на целите

Новолуние – решете какво искате

новолуние istock

Снимка: iStock

Гледайте на Новолунието като на глътка свеж въздух и ново начало. На практическо ниво земеделците са използвали този период от векове като време за засяване на определени семена. Време е да се съсредоточите върху това, което искате и защо го искате, но запазете начина на постигане за по-късно. Дайте си разрешение да мечтаете без осъждане. 

Стъпки за действие:

► Настанете се удобно и прекарайте време във водене на дневник, мечтание или разговор с приятели за това, което искате от живота. 

► Изяснете целите си. Ето няколко неща, които може да напишете в първите страници на дневника си:

    • Какво върви добре в живота ми в момента?
    • Какво бих искал да променя?
    • Къде се виждам след пет години?
    • Когато си представя моя мечтан живот, виждам...

Полумесец – идентифицирайте и премахнете пречките

полумесец istock

Снимка: iStock

Полумесецът представлява съзнание и действие спрямо нашите надежди и желания по по-съзнателни начини. Новолунието може да ви помогне да изясните целите си, но истинската магия и трансформация се случват по време на Лунния сърп. Тогава започвате да изчиствате дългогодишни проблеми с доверието и привързаността, което може да ви помогне да създадете здравословна среда за живот. 

Стъпки за действие:

► Ключът към премахването на това, което ви пречи, е осъзнаването. В крайна сметка, как може да създадете промяна, ако не знаете какво трябва да се промени? Няколко въпроса, които трябва да си зададете през това време са:

    • Какви препятствия стоят на пътя между мен и моята цел?
    • Как ежедневното ми поведение и навици допринасят или ме отдалечават от тази цел?
    • Какви са начините, по които мога да работя за премахването на тези пречки?

Преодоляването на вашите препятствия може да приеме много форми в зависимост от това какви са те и вашият личен стил. Например, може да започнете да ходите на терапия или да започнете да медитирате, за да се справите по-добре с емоциите си, да се запишете на онлайн курс, за да научите повече, или да намалите разходите, за да спестите пари. 

Първа четвърт – създайте план за действие

първа четвърт

Снимка: iStock

Визуално представляваща половината от пътя, първата четвърт на Луната символизира оставянето на миналото зад гърба и фокусиране върху бъдещето. Освен това носи със себе си аналитична и практическа енергия. Понякога мечтите ни са толкова големи, че решението откъде да започнем, за да ги постигнем, е непосилно. По време на тази фаза очертайте ясни и реалистични стъпки. 

Стъпки за действие:

► Създайте дърво на целите, където да разделите една голяма идея на малки, приложими стъпки, които могат да се предприемат всеки ден. Препятствията, които идентифицирахте по време на Лунния сърп, ще ви бъдат полезни тук. Ако никога преди не сте правили нещо подобно, не се притеснявайте. Ето как би изглеждало с пример за покупка на жилище:

Цел: Закупуване на жилище.

Спести пари за авансово плащане 
    • Създай седмичен бюджет
    • Определи къде може да намалиш разходите
    • Проучи странични идеи за печелене на пари. 

► Свържи се с брокер
     • Проучване на брокери
     • Звънни на брокер

► Избери местоположение 
    • Реши какво иска да има около теб – училища, детски градини, транспорт.
    • Разговаряй с местните там, за да разбереш малко повече за мястото. 

Растяща Луна – усъвършенствайте целите си

растяща луна

Снимка: iStock

След като създадете план за действие, изпъкналата фаза на Луната е време за усъвършенстване и фина настройка. В крайна сметка ние сме хора и е нормално мечтите ни да се променят с времето и растежа ни. Може би промяна в романтичния ви живот ви е дала по-ясна представа какво искате от партньора си или може би сте направили проучвания за потенциална промяна в кариерата и сте развълнувани от нововъзникваща индустрия. 

Стъпки за действие:

За да разберете къде вашата визия може да има нужда от подобрение, самооценката е важна. Това е едно страхотно време за водене на дневник или общуване с приятели, за да сте сигурни, че се движите в правилната посока. Някои подкани в дневника, които да подкрепят размисъла ви през това време включват:

• Как се сравнява периодът, в който съм сега, с този, от който започнах по време на Новолунието?

• Доволен ли съм от начина, по който вървят нещата?

• Има ли някакви промени, които мога да направя, за да се уверя, че визията ми е по-съобразена с това, което съм сега?

Пълнолуние – освободете контрола

пълнолуние, луна,

Снимка: iStock

Манифестацията е балансиращ акт между влагането на усилия и освобождаването на контрол, така че вашите мечти да могат да придобият форма. Пълнолунието често е времето, когато започваме да виждаме резултатите от цялата си упорита работа, независимо дали става въпрос за привличане на нов клиент или създаване на по-значими приятелства. Спомнете си старото клише – Вселената работи по мистериозен начин. С други думи, нещата невинаги се развиват така, както си мислите, че ще се развият, така че просто се пуснете по течението. 

Стъпки на действие:

► Намалете темпото и отделете време за присъствие в реалността. Вместо да се фокусирате върху контролиране на бъдещето, фокусирайте се върху това да сте благодарни за нещата, които вече имате. Не правете просто едно кафе рано сутрин, а му отделете цялото си внимание – помиришете аромата му, почувствайте първата глътка. Опитайте се да направите списък с всичко, за което сте благодарни, включително колко далеч сте стигнали след Новолунието. 

Трета четвърт на Луната – споделете успехите си с други хора

трета четвърт

Снимка: iStock

По време на началните фази на лунния цикъл ние сме фокусирани върху полагането на упорита работа. Традиционно, третата четвърт на Луната се смята за добро време за прибиране на реколтата и споделяне с другите. В манифестацията не е по-различно. Можем да започнем да определяме това, което сме постигнали с другите, за да го направим по-официално.

Стъпки на действие:

► Пригответе се най-накрая да представите новия си партньор на семейството и приятелите, организирайте парти за новия си дом или празнувайте с приятели, след като завършите маратона, за който сте тренирали. И тъй като са необходими няколко лунни цикъла, за да оживеят нашите мечти напълно, не забравяйте да празнувате и малките успехи. В крайна сметка, какъв е смисълът от цялата тази упорита работа, ако не можете да отделите време да ѝ се насладите?

Залязващ полумесец – решете какви са следващите стъпки

залязващ полумесец

Снимка: iStock

Луната в последната си четвърт е символ на преоценка, включваща обратна връзка и помирение. За нас това означава още една точка за себеоценка. Докато проявлението е обнадеждаващ и вълнуващ процес, той може да бъде и предизвикателство. Във времена на промяна често сме принудени да променим гледната си точка и е важно да създадем пространство за приемане и интегриране на неудобните чувства, които възникват.

Стъпки на действие:

► Проверете как се чувствате и как се е променило виждането ви за бъдещето. 

► Погледнете назад към вашите дневници или мисли от началото на пътуването ви към целта. 

► Запитайте се:
    • Мечтите и целите ми същите ли са или са се променили?
    • Ако са се променили, защо?
    • Как искам да продължа напред?
    • Изпитвам ли някакви неудобни чувства в момента?

За да интегрирате неудобните чувства, седнете и дишайте. Може да ви помогне да се фокусирате върху центъра на гърдите си, докато правите това. Не забравяйте, че емоциите могат да се променят и движат – те не ви определят.

Балсамова Луна – върнете се към себе си

балсамова луна

Снимка: iStock

Докато Луната се движи в тъмнината, Балсамовата Луна представлява завършването на цикъла на проявление. Това е времето за мечти, въображение и почивка. В крайна сметка да реализирате мечтите си е трудна работа!

Стъпки за действие:

► Освободете се от очакванията по време на тази фаза и вместо това се съсредоточете върху дейности като медитация, йога, отразяващо водене на дневник, завиване в уютни одеяла и други форми на грижа за себе си.

Манифестацията създава големи промени и почивката гарантира, че имате умствената и физическа способност да се справите с тях с финес.

За още новини от света на астрологията последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари