IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новогодишни резолюции – 5 лесни начина да постигнете мечтите си

29 декември 2023 12 00

Не чакайте началото на януари, за да започнете своя нов живот

Снимка: iStock

Снимка: iStock

2024 година е почти тук и ако сте мислили за новогодишни обещания, знайте, че не сте сами. Планирате ли да направите следващите 12 месеца в най-добрите ви досега? Вероятно имате по-голям шанс да успеете, ако започнете от по-рано. Полагането на малки усилия сега ще ви позволи да пожънете големи успехи в бъдеще. 

По-долу ви представяме пет лесни начина да започнете по-рано с обещанията или т. нар. резолюции за Нова година

5 лесни начина да постигнете мечтите си през следващата година

1. Намерете причината

Нова година,

Снимка: iStock

Аби Сангмайстър, терапевт и ментор по справянето с бърнаута, казва, че можете да започнете своите резолюции по всяко време, стига да разберете основната причина зад тях. Какво е точното ви желание за поставяне на определена цел? Вложете силна емоция в това, заедно с визуализирането на това как ще се чувствате по време на пътя към успеха и какви ще бъдат усещанията ви, когато най-накрая достигнете до финала. 

2. Поставете си постижими цели

цели

Снимка: iStock

След като разберете основната причина зад резолюцията си, уверете се, че тя е наистина постижима. Направете всяка една своя цел да попада в обхвата на уменията ви. Например отслабването с 15 килограма за 30 дни вероятно не е постижимо за повечето хора, а и не е здравословно. Но създаването на график за тренировки, промяната в начина на хранене и повечето движение е напълно постижимо и може лесно да ви насочи по пътя към така желаната фигура. 

3. Започнете бавно

фитнес, гирички,

Снимка: iStock

Не се опитвайте да промените всичко в живота си за един ден или дори за един месец. Терапевтът Холи Суайър казва, че бавното започване към изпълнението на новите цели е по-устойчив и успешен подход. В края на краищата е трудно да работиш с пълна сила през празничния сезон. Нормално е да сте изостанали с тренировките, здравословното хранене или пък работните задължения. Но през януари започнете постепенно и търпеливо, създавайки си постоянни навици. Напомняйте си, че малките промени са ключът към големия успех. 

4. Превърнете слабостите в сила

вдигане на

Снимка: iStock

Превръщането на вашите слабости в сила е особено важно за фитнес целите. Ако например се опитвате да пробягате маратон, е изключително важно да укрепите мускулите, за да се превърнете в бегача, който искате да бъдете. Тренировките с тежести трябва да са поне три пъти седмично, като се фокусират върху подобряването на ключови области като глутеуси и подколенни сухожилия, както и корема, и гърба. Когато започвате, е важно да разберете слабостите си и да дадете приоритет на превръщането им в силни страни.

Топ 24 постижими новогодишни цели за по-здравословен и щастлив живот

Как да планирате перфектното коледно или новогодишно домашно парти

Новогодишните цели и как да ги постигнем?

5. Потърсете помощ

Няма нищо срамно в това да поискате помощ, независимо какво сте решили да направите. Може би имате нужда да поговорите с някого, без да чувствате, че ви съди. Или пък искате да стартирате фитнес целите си, но не знаете какво да направите и решавате да се доверите на треньор. А може би имате нужда от човек, който да ви даде насоки в романтичната сфера, за да може най-накрая да откриете сродната си душа. 

терапевт istock

Снимка: iStock

Независимо от вашите цели за новата година, подкрепата и помощта са важни за постигане на успех. Може да не разчитате на професионалист, а на близък приятел, за когото знаете, че ще ви държи отговорен и ще ви мотивира, докато не достигнете заветния финал. 

За още новини от света на лайфстайла и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари