IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимна ваканция – как да съберете всичко в куфара

21 декември 2023 11 00

Дебели пуловери, якета, ръкавици, шалове – има място за всичко

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Опаковането на ръчен багаж е форма на изкуство, която изисква внимателно маневриране по всяко време на годината. Но ако ви предстои пътуване през зимата, поставянето на всичко в малкия куфар става безкрайно по-трудно. Добавяте чифт дънки, палто и плетен пуловер и изведнъж нямате повече място и едва закопчавате багажа. 

Въпреки че не искате да плащате за допълнителен багаж, защото все пак пътувате за кратко, в същото време не искате и да замръзнете, ако сте недостатъчно подготвени, когато стигнете дестинацията си. Перфектният зимен опаковъчен списък може да бъде труден за измисляне, но тези съвети може да ви бъдат от полза. 

Независимо дали се прибирате вкъщи за празниците или тръгвате на зимна ваканция, ето как да опаковате багажа си за студеното време, без да жертвате топлина или стил. 

Пътуване през зимата – как да съберете всичко в куфара

1. Носете най-обемистите си вещи

бордова карта,

Снимка: iStock

Обличането на зимното палто и обуването на ботушите с висока подметка е много по-лесно, отколкото да се опитвате да ги напъхате в куфара си. За да спестите място, докато опаковате, изберете най-обемните си предмети и ги включете вместо това в облеклото си за пътуване. Не е задължително да ги носите през цялото време, така че планирайте да се обличате на слоеве, които може лесно да свалите, ако ви стане твърде топло. 

2. Изберете леки дрехи

багаж, зима

Снимка: iStock

Ако сте се запътили някъде на студено място, очевидно е важно да вземете достатъчно топли дрехи. Но вместо да посягате към най-обемните пуловери, дайте приоритет на тънките, леки слоеве, когато съставяте зимния си списък за опаковане. Носете много основни слоеве като блузи с дълги ръкави, бодита, високи до коляното чорапи или чорапогащи, които можете да носите под други дрехи. За да наслоите отгоре, изберете материи, които са топли, но не обемсти, като изкуствена кожа, кадифе и кашмир. С достатъчно слоеве дори няма да се сетите за онзи голям пуловер, който ще заеме цялото място в куфара. 

3. Използвайте вакуумни торби

багаж, зима

Снимка: iStock

Може да се опитате да навиете дрехите си възможно най-стегнато, но ако наистина искате да опаковате ефективно, имате нужда от вакуумни торби. Просто поставяте дрехите си вътре, затваряте ги и изстисквате въздуха, за да компресирате дрехите до малка част от обичайния им размер. 

4. Носете пухено палто и оставете вълненото си у дома

палто istock

Снимка: iStock

Ако трябва да опаковате палто в куфара си, материалът, който изберете, има значение. Палтата, изработени от плътни материали като вълна, шерпа или изкуствена кожа, ще бъдат много трудни за опаковане, защото не се компресират лесно. Вместо това вземете със себе си палто, което е изолирано с пух или алтернативен синтетичен материал. Тъй като тези палта са по-леки и проектирани да улавят въздуха вътре, обикновено можете да ги навиете или сгънете в по-компактна форма без много усилия.

5. Не забравяйте аксесоарите за студено време

голям шал,

Снимка: iStock

Това, че взимате по-леки дрехи, не означава, че трябва да замръзнете, докато стигнете до дестинацията си. Аксесоари като шапки, шалове и ръкавици могат да бъдат особено полезни за задържане на топлината на тялото, когато сте ограничени откъм слоеве. Тъй като тези елементи са сравнително малки, не се колебайте да опаковате няколко опции, за да можете да промените външния си вид, дори ако носите едно и също палто през цялото време.

6. Помислете какво наистина е важно

Всички ние имаме онези предмети, без които не можем да си представим да напуснем дома си, но когато стягате багажа за студено време и пространството е ограничено, може би е време да преосмислите най-важното. Бихте ли могли например да се задоволите с осигурените от хотела шампоан и балсам, вместо да опаковате собствените си тоалетни принадлежности? Наистина ли трябва да носите маша и преса? 

багаж, зима

Снимка: iStock

Можете дори да приложите това мислене към дрехите. Ако се прибирате вкъщи за празниците, може ли да вземете назаем дрехи от близките си? Помислете добре какво можете да изоставите – това ще осигури много повече място за нещата, от които наистина се нуждаете.

За още съвети за пътуване последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари