IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътешествие според зодията

7 март 2021 19 30

Къде трябва да пътуват 12-те зодиакални знака тази година

Istock, планината Анирондак,Канада

Добре известен факт е, че пътуването разширява мирогледа. Освен това бягството в посока на екзотична дестинация може да бъде идеалният начин да се освежите, да спрете да мислите за пандемията и финансовата криза, да оставите проблемите зад гърба си. Ако жадувате за сладка ваканция – не се страхувайте да я предприемете, защото ефектът от нея ще е много позитивен.

А ето и къде трябва да пътешествате през тази година, според своя зодиакален знак:

Овен: Приключение в планините на Етиопия

Овенът е толкова приключенски настроен, когато става въпрос за ваканциите му, че когато се върне у дома, той често се нуждае от нова почивка, за да може да се възстанови от преживяното. Висок адреналин е това, което хората от този знак желаят, когато си мислят за пътешествие. Те обичат да са на крачка от риска и опасността. Обичат да пътуват до места, които предизвикват сетивата им по всякакви начини и ги карат да се чувстват живи.

Овенът може да иде на къмпинг от страната на вулкана Ерта Але в Етиопия

Етиопия

Телец: Уединена крайморска къща на гръцки остров

Според много Телци, раят се намира в Гърция. Хората от този знак обичат лукса, спокойствието и красивите пейзажи да вървят ръка за ръка по време на почивката им. За тях е истински празник да могат да се отпуснат на шезлонга с книга в ръка, а някой да носи свежи питиета и вкусна храна на масата им. За Телеца идеалната ваканция е бягство от реалността чрез пълен релакс.

Телецът може да се отправи към курорта Tui Sensimar Elounda Village Resort на остров Крит

Рак: Вила на езеро в планината Анирондак, Канада

Ракът обича да създава спомени с приятелите и семейството си, а ако мястото е правилно, той ще се връща година след година там. Няма нищо, което да предизвиква по-бързо усмивката на лицето на Рака от това да знае, че най-близките му хора се чувстват добре. За него идеалната дестинация е някъде близо до вода, където да може да се отпусне сред величието на природата, да се отдаде на риболов, каране на кану, колоездене, палене на огън и т. н.

Ракът може да наеме вила на брега на някое планинско езеро, например в планините Анирондак в Канада, които са отлична дестинация за септември месец

Близнаци: Пътуване до Токио

Близнаците обичат места, които ги вдъхновяват, вълнуват и преобръщат начина им на мислене. Те обичат да изживяват нови предизвикателства и за сетивата си, но и на интелектуално ниво. Близнаците ще са щастливи да почиват сами или с човек, който може да приеме, че маршрутът им винаги е подвижен и може да се променя по време на пътуването им многократно. Близнаците обичат да са заобиколени от много хора и от хаос.

За тях идеална дестинация е столицата на Япония – Токио, където има както шинтоистки храмове, така и роботизирани ресторанти – съвременно и древно в едно

[sc: image id:6177 filename:3c72cbd24d3faa48bda462ae62970c2b-istock-1177866573.jpg desc:Токио /Istock]

Лъв: Рио де Жанейро, Бразилия

Хората от зодия Лъв обичат да живеят и да почиват като холивудски звезди. Те искат да се смесят с красивото, бляскавото, но и забавното. За тях перфектната ваканция е на място, свързано с топзабавления, сбъднати фантазии, на място което да е празник за сетивата им.

Идеалната дестинация за Лъва е Рио

Водопад Njupeskärs

Дева: Бягство из девствените територии на Швеция

Точно обратното на Лъва, когато Девата тръгне на път, тя обича да се изолира от останалия свят. Тя не иска да ходи на места с много хора и на дестинации, твърде натоварени с туристи. Освен това Девата не обича изтощителните ваканции. Тя харесва удобни, релаксиращи места, където акцентът е върху естествената красота на природата.

Идеалната дестинация за Девата е Швеция – девствена, организирана и добре проектирана страна


Везни: Безцелно скитане из Будапеща

Везните обичат да криволичат и да следват любопитството си. Те искат да се срещнат с местните хора, да попият от историята на дестинацията, да открият скрити находки по пътя, например 300-годишно кафене с най-доброто кафе в Европа или древен паваж, по който някога рицарите са минавали с конете си. Освен това те обичат веселата музика, хипи атмосферата, романтичните мостове и вкусната храна.

Идеалната почивка за тях е лежерна ваканция в столицата на Унгария – Будапеща

Скорпион: Мистика из Камбоджа

Скорпионите се радват на меланхолични почивки и/или на ваканции, които ги раздвижват емоционално. Те искат атмосфера с историческо значение. Тяхната душа ще бъде докосната, ако са на място, което крие тайни и мистика. Трябват ви силна воля и смелост, ако искате да пътувате в компанията на Скорпион – той обича да наднича в тъмната страна на Вселената, за да търси смисъла на съществуването.

Идеалната дестинация за него е Камбоджа – уникално красива държава с опустошителна история – да посети музея на геноцида Tuol Sleng


Стрелец: Изследване на екзотичните земи на Танзания

Стрелците са номади по душа, които се радват на свободата да обикалят диви места без правила и ограничения. Те са любители на приключенията и вероятно имат карта на света на стената в спалнята си със знаменца на посетените досега държави. Стрелците могат да спят както в луксозни хотели, така и под звездите, стига да има приключение. Пътешествията на някои Стрелци така и никога не свършват.

Идеалната почивка за Стрелеца е да изкачи емблематичната планина Килиманджаро в Танзания

Бахамски острови

Козирог: Почивка в луксозен курорт на Карибите

Карибският рай е идеален за Козирога, който щателно планира всичките си почивки, месеци и дори години напред. Перфектната ваканция трябва да бъде равно съотношение между отдих и комфорт. Козирогът иска време да се отпусне, да се презареди, да навакса с непрочетените романи, които си е набелязал, но и шанс да се отдаде на по-фините неща в живота. Престижът има значение за хората от този знак!

Идеалната почивка за Козирога е във великолепния луксозен курорт Baose на Карибите

Водолей: Близо до майката природа в Уганда, Африка

Водолеите също са свободолюбиви по сърце. Те са склонни да бъдат любопитни същества, които се радват на почивка, където могат да се доближат до природата и да я изследват. Те често се чувстват дълбоко свързани с животните и е вероятно доброволно да се разхождат с изчезващи видове по време на своя престой.

Идеална почивка за Водолея е сафари сред горилите и шимпанзета на Уганда

Шри Ланка

Риби: Потърсете нирвана на йога отстъпление в Шри Ланка

Рибите обичат да търсят духовно спокойствие. Психичното им здраве зависи от откриване на външен и вътрешен баланс. Те, от време на време, имат нужда от пълно калибриране на духа и тялото в спа център, някъде на минерални извори или на езеро, близо до гора/планина.

Идеалната дестинация за тях е на 8-дневен йога ритрийт в Шри Ланка

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари