IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как първият ретрограден Меркурий за 2024 ще се отрази на зодията ви?

27 март 2024 17 30

Явлението започва от 1 април, но няма да е шега...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Тази пролет нещата ще са малко по-различни от обичайния сезон на Овена. Астрологическата енергия в момента е под действието на скорошното лунно затъмнение, а скоро предстои рядко пълно слънчево затъмнение, което е на 8 април. Тези събития ще се преплетат с първото ретроградно движение на Меркурий за годината. Април няма да е скучен!

Личната и бърза планета в астрологията – Меркурий, управлява сферата на комуникацията. По същество пътуването му през зодиака може да повлияе на вашите разговори, мисловни модели и динамиката на вашето непосредствено обкръжение.

Меркурий също така контролира транспорта, технологиите, текстовите съобщения и социалните медии, като в този случай всеки се чуди как една планета може сама да причини толкова драма. За щастие, проучването как ретроградният Меркурий през пролетта на 2024 г. ще се отрази на вашия зодиакален знак може да ви помогне да се ориентирате в това космическо увеселително влакче.

Първият ретрограден Меркурий за 2024 г. започва на необичайна дата – 1 април, но няма да ни се види като първоаприлска шега. Меркурий ще премине ретрограден през 27 градуса на Овен, където ще остане, докато не тръгне директно на 25 април.

Овен е кардинален огнен знак с пламенен планетен владетел – Марс. Този знак е напорист, дързък, страстен и безапелационно смел в стремежите си. Това може да обясни защо комуникационният стил на Меркурий в Овен е директен, импулсивен и безстрашен, което често води до бързи решения и спонтанни действия.

Ретрограден Меркурий в Овен е възможност за преразглеждане на разговори, които биха могли да доведат до неразрешени конфронтации в миналото. Казахте ли своята истина? Успяхте ли да заявите себе си с яснота и увереност? Това може да послужи и като втори шанс, особено в ситуации, в които може да сте реагирали прекалено агресивно или сте прибързали да прецените книгата по корицата. Меркурий в Овен е експерт в прибързаните заключения, така че считайте това за възможност да направите пауза, да помислите и да подходите към тези разговори с нова перспектива.

Ето какво е подготвил ретроградният Меркурий в Овен за вашата зодия:

Овен (20 март – 20 април)

Помислете два пъти, преди да кажете нещо, за което може да съжалявате по-късно, Овен. Меркурий ще е ретрограден във вашия знак за около три седмици, така че не забравяйте да подбирате думите си мъдро. Ако миналото ви чука на вратата, използвайте това време, за да решите неразрешените проблеми с ясен ум. Търпението и поддържането на отворен ум допринасят за по-плавни взаимодействия и решения. Ако сте търсили приключване, сега е моментът да се изправите директно срещу висящи въпроси.

Телец (20 април – 20 май)

Край на отлагането на нещата, Телец. Благодарение на ретрограден Меркурий, вашето изцеление и личностно израстване ще бъдат изведени на преден план през следващите около три седмици. Това е време да се вглъбите в себе си, за да изследвате скритите емоции и да се изправите срещу предишни задействания, които вече не ви служат. Ключът е да се доверите на инстинктите си през този интроспективен период. Считайте това за възможност да се справите с неразрешените въпроси с яснота и решителност.

Близнаци (20 май – 21 юни)

Няма как да избягате от ретроградните ефекти, когато Меркурий е вашият планетарен управител, Близнаци. Първата ретроградност на 2024 г. поставя акцент върху вашите социални кръгове и визии за бъдещето. Бъдете внимателни към подхода си, когато общувате с връстниците си, и се опитайте да избягвате да правите предположения, тъй като сте по-склонни да влизате в дребни недоразумения. В по-светъл план, това е възможност да се свържете отново със стари приятели... но отново, ако неразрешените проблеми изплуват, действайте леко или помислете за укрепване на връзката ви.

Рак (21 юни – 22 юли)

Смирението е важно в разговорите с началниците, Рак. Поемането на лидерството изисква търпение и дисциплина, което е мястото, където ретроградният Меркурий влиза в игра. Този транзит поставя акцент върху всичко – от кариерните ви начинания до чувството ви за авторитет, така че е важно да имате предвид ангажиментите и обещанията, които давате както в личния, така и в професионалния си живот. Освен това сега може да е чудесен момент да преразгледате проекти, оставени на заден план, или дори да преоцените дългосрочните си цели.

Лъв (22 юли – 23 август)

Вашата перспектива е отражение на вашия опит, Лъв. По време на този предстоящ ретрограден транзит на Меркурий способността ви да поддържате отворен ум и да си оставяте пространство за разнообразие ще бъдат от съществено значение за вашето спокойствие. Независимо дали става въпрос за философски разговори или академични занимания, вие сте призовани да преразгледате своите вярвания и което е по-важно, да се отдадете на любопитството си. Перспективата е всичко и не забравяйте, че закъсненията са прикрити благословии.

Дева (23 август – 22 септември)

Това, че сте управляван от Меркурий, прави вашето ретроградно преживяване още по-важно, Дева. По това време ще има по-голям акцент върху вашите най-дълбоки желания, споделени ресурси и интимни връзки. Независимо дали става въпрос за финансово споразумение или емоционален проблем, който все още не е разрешен, считайте тази ретроградност за възможност да разкриете скрити истини за себе си и връзката си със значими хора. Не се страхувайте да бъдете уязвими; прегръщането на вашата автентичност води до личен растеж и по-дълбоки връзки.

Везни (22 септември – 21 октомври)

Въпреки ретроградния хаос, вие правите това, което правите най-добре, Везни. С ретрограден Меркурий, който активира вашия сектор на отношенията, това е възможност за вас да преразгледате неразрешените проблеми с вашите романтични партньори, докато други от вас преработват своите финансови партньорства и договорни споразумения. От съществено значение е да сте кристално чисти с партньорите си, тъй като в този момент съществуват по-големи рискове от забавяния и неразбиране. Ако нещо трябва да се реши във връзката ви, сега е моментът да поемете инициативата.

Скорпион (21 октомври – 22 ноември)

Погледнете по-отблизо рутините си, Скорпион. Независимо дали е свързано със здравословни навици или ежедневния ви график на работното място, това е време да прегледате, преоцените и рационализирате работния си процес. С търпение, грижа за себе си и внимание към детайла, тази ретроградност може да допринесе за положителни промени в начина ви на живот. Имайте предвид, че е важно да проверявате двойно и тройно вашите имейли и резултати, предвид обичайните смущения около ретроградния Меркурий. Това също е чудесен момент да планирате годишно посещение при вашия личен лекар.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Предефинирайте визията си и помислете върху основата на вашето себеизразяване, Стрелец. Ретроградният Меркурий поставя фокус върху вашия любовен живот, творчески таланти и страстни проекти, така че считайте това за шанс да се свържете отново с желанията на сърцето си. Ако нещо е възпрепятствало творческата ви искра или връзката, която споделяте с вътрешното си дете, това е време да помислите за това, което ви носи радост от цялото си сърце. Вашата автентичност е ключова, така че не забравяйте да се доверите на инстинктите си и да се оставите да се движите свободно. 

Козирог (19 декември – 20 януари)

Вашият личен живот е под микроскопа на ретрограден Меркурий, Козирог. Всичко, от семейни въпроси до най-съкровените ви чувства, вероятно ще бъде на върха на ума ви, тъй като сте подканени да преразгледате миналото и да се заемете с висящи проблеми с увереност и яснота. Въпреки че предизвикателствата непременно ще възникнат, те предлагат ценна информация за растеж и по-задълбочено разбиране, особено когато става въпрос за връзката, която споделяте с любимите хора. Същото важи и за тези от вас, които са в процес на ремонт на дома си, тъй като това ще ви даде възможност да направите необходимите корекции.

Водолей (19 януари – 20 февруари)

Имате много неща в ума си, Водолей. Това не е случайно, тъй като ретроградният Меркурий осветява всичко – от стила ви на комуникация до непосредствената ви среда – включително колата ви. Кога за последен път закарахте автомобила си на сервиз? Тази област от вашата диаграма управлява транспорта; преразглеждането на минали проекти, които някога са били задържани, не е изключение. Същото важи и за тези от вас, които се свързват отново с братя и сестри или близки роднини, тъй като може да почувствате неотложна необходимост да се заемете с неразрешени проблеми. Използвайте това време, за да подредите разбърканите неща в живота си и не забравяйте техническите си джаджи.

Риби (20 февруари – 20 март)

Хващайте се за работа, Риби. Ретроградният Меркурий разтърсва паричния ви сектор, призовавайки ви да преразгледате финансовия си бюджет и трансакции. Помислете как можете да поемете водеща роля в тази област от живота, докато преоценявате основните си ценности и приоритети едновременно. Ако ви е обещано повишение, което никога не е било предоставено, това е вашият момент да говорите, но ключът е да общувате с търпение и яснота. Помислете как можете да бъдете по-уверени във вашите финанси и като цяло чувство за сигурност.

За още новини от света на зодиите и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари