IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чертите на хората, въплъщаващи емоционална сила

8 януари 2016 12 00

Топ 10

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Емоционалната сила често е възприемана погрешно и дори е считана за липса на чувствителност. Емоциите често са противопоставяни на разума.

Така че, когато чуем термина „емоционална сила“, ние си представяме човек, който е претръпнал към събитията около себе си и се държи с превъзходство и непоколебима твърдост винаги.

В действителност, емоционалната сила не е издръжливост, а устойчивост.

Ето няколко черти на хората, които наистина въплъщават емоционална сила:

1. Те по-често са спокойни натури.

Истински силните хора често не са нито агресивни, нито твърде властни. Те знаят, че истинската власт е в това да държиш контрола на собствения си живот. Тези хора не изпитват нужда да демонстрират своята мощ, защото я излъчват, дори когато са спокойни. Те умеят да се владеят във всички ситуации.

2. Те са готови да чувстват болка.

Повечето хора прекарват целия си живот в желание да избягат от своите емоции. Емоционално силните хора са силни, именно защото си позволяват да чувстват. Те не отричат, нито пък потискат своите чувства, дори когато те са отрицателни.

3. Те не се правят на такива, каквито не са.

Емоционално силните хора са сигурни в себе си и знаят, че не е нужно да бъдат винаги прави, умни, полезни, интересни или достойни. Необходимостта на човек да покрива някакви обществени норми е по-скоро вид неувереност. Стабилните хора не се страхуват от това как другите ги възприемат и не държат на всяка цена да бъдат харесвани.

4. Те фокусират вниманието си върху това как да преминат препятствията, а не върху самите препятствия.

Тези хора умеят да виждат светлина в тунела. Когато те се движат по неравен, труден път, те мислят за различните маршрути, а не се парализират от тревоги за това какви пречки ще срещнат по този път.

5. Те търсят контакт, а не внимание.

Нашето естествено желание да бъдем обичани и приети от групата (племето) се проявява ясно или повърхностно у всеки човек. Хронично нещастните хора се опитват да създадат впечатление за социално превъзходство и така се надяват групата да им се възхити и да ги приеме. Емоционално стабилните хора знаят, че групата ще ги приеме, само ако спечелят уважението на хората в нея.

6. Те не се опитват да тушират чувствата си с помощта на логиката.

Дори и да не разбират или да не са съгласни със своите чувства, емоционално силните хора признават, че тези чувства съществуват. Колкото и неудобни и ирационални да са те за тях, те не търсят начин да ги потушат или потиснат с помощта на разум и логика, защото знаят, че това е неефективно.

7. Те не се опитват да обезсилят другите хора, посочвайки недостатъците им.

Емоционално силните личности не се опитват да постигнат успех, „прегазвайки“ конкурентите по пътя си. Тези хора ценят честната победа и никога няма да изтъкват недостатъците на своите опоненти, за да се покажат в по-добра светлина.

8. Те знаят, че за да променят живота си, трябва да променят себе си.

Тези хора поемат пълната отговорност за това, какво се случва в живота им. Те считат всеки свой опит за полезен. Те не хвърлят вината за своите проблеми на другите, освобождавайки се от собствената си отговорност. Те не се оплакват за това, че Вселената е несправедлива с тях, а се опитват сами да променят съдбата си.

9. Те изразяват своите потребности.

Тези хора не се чувстват неудобно да споделят нуждите и потребностите си, защото знаят, че това е важно за постигането на баланс и хармония в живота. Те не се отричат от себе си в името на другите, защото са наясно, че ако те самите са нещастни, и хората около тях няма да изпитват радост.

10. Те приемат критиката за обратна връзка и не се обиждат.

Стабилните личности нямат нужда от външно потвърждение за собствената си стойност. Те са в състояние да се учат от личния си провал и приемат критиката винаги за градивна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари