IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броколи с кашкавален сос

27 февруари 2016 07 15

Рецепта за вкусно предястие

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

На много места можете да срещнете твърдението, че броколите са истински източник на здраве. И това далеч не е лъжа.

Зеленчукът е чудесен източник на витамин А, витамин С, калций, желязо, витамин В6 и магнезий. Ако се приготви и добре, не просто ще е полезен, но и много вкусен.

Една от най-разпространените комбинации е между броколи и сирене. Макар и странна на пръв поглед, тя се оказва много предпочитана.

Тежкият вкус на сирената се балансира от свежото усещане, което броколите оставят.

По тази причина, представяме една лесна рецепта за броколи със сос от сирене, която бързо можете да приготвите и да заситите глада.

Времето за приготвяне е 15 минути, а количеството стига за 6 порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 глави броколи, нарязани на розички

2 чаши пълномаслено мляко

1 супена лъжица масло

1 скилидка чесън (по желание)

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка черен пипер

¼ чаена лъжичка чили на прах

350 грама чедър, нарязан на кубчета

100 грама кашкавал

100 грама пармезан

Начин на приготвяне:

Запарете розичките от броколи на парна баня за около 3-4 минути, докато буквално омекнат, но внимавайте, за да не станат твърде меки.

За соса:

  Загрейте маслото и млякото на средно слаб огън.

Ако използвате чесън, настържете скилидката в маслото и млякото.

Добавете солта, черния пипер и чили на прах.

Настържете всички сирена на ренде.

Добавяйте по малко в маслото и млякото, като разбърквате добре до пълно разтопяване.

Това може да отнеме известно време, но е много важен елемент – трябва да получите гъста, кремообразна смес.

Докато още е топла, разлейте сместа в предварително подготвени подходящи купички. Поръсете малко чили на прах за красота и за допълнителна пикантна нотка.

Смело потопете броколите в соса и консумирайте докато е още топло.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари