IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сьомга с мед

7 май 2016 06 00

Диетична и лесна рецепта

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Сьомгата е един от най-предпочитаните продукти за изискани ястия, които не само са вкусни, но и много диетични.

Полезният деликатес предоставя огромно разнообразие откъм начин на приготвяне и допълва балансираният вкус както със сладки, така и със солени и дори кисели подправки.

Днес ще акцентираме на един приятен начин на приготвяне на сьомга с мед и соев сос.

За съвършеното ястие ще ви бъдат необходими 10 минути в приготвяне, а количеството е достатъчно за две порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 цели парчета сьомга (можете да оставите или да махнете кожата – зависи от личното предпочитание)

Сол и черен пипер на вкус

2 супени лъжици масло

3 супени лъжици мед

3 супени лъжици соев сос

2 лайма

Кориандър за сервиране

Сготвен ориз (по желание за сервиране)

Начин на приготвяне:

Овкусете двете филета от сьомга като ги поръсите обилно от двете страни със сол и черен пипер.


Поставете филетата върху предварително загрят тиган с незалепваща повърхност със съвсем малко зехтин.


Запечете едната страна за около 5 минути, докато не получите приятен златист загар. Обърнете внимателно и запечете и от другата страна.


Извадете филетата и ги оставете върху хартия за готвене, за да попие мазнината.

В същия тиган добавете маслото, меда, соевия сос и изстискайте сока от два лайма.


Разбъркайте добре и оставете на слаб огън да поври, докато не се сгъсти глазурата.


Можете да опитате и да добавите сол и черен пипер на вкус. Гответе за още минута или две, ако искате да получите много гъст сос.

Върнете филетата от сьомга в тигана и поливайте с лъжица от соса.


За сервирането можете да сварите ориз и да го поставите като канапе под филетата.

Полейте със соса, поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете да изстине малко.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

случайно минаваща ( преди 8 години )
Сьомгата е достатъчна със собствните си мазнини..В САЩ хората не използват зехтин за пържане, а сьомгата се намазва с всякакви сосове,според вкуса,може с кисело мляко и копър,,горчица и мед.....и се запича на фурна за 10 минути..Гарнира се с варени сладки картофи,или салата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар