IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пиле с кашу и зеленчуци

15 октомври 2016 05 00

Лесно, вкусно и бързо ястие от китайската кухня

Снимка: seriouseats.com

Снимка: seriouseats.com

Пилето с кашу е уважавана и популярна китайска рецепта, която се приготвя сравнително бързо, лесна е и е доказано вкусна.

Това е пържено ястие, съдържащо както протеини, така и разнообразие от зеленчуци.

Царевичното брашно в маринатата на ястието пък спомага за създаването на една кадифена текстура.

Основното, което ви трябва в случая е тиган от вида уок или такъв с незалепващо покритие.

Необходими продукти:

400 г пилешки гърди, нарязани на кубчета

8 чаени лъжички олио или масло от рапица

1 чаена лъжичка соев сос

1/4 чаена лъжичка бял пипер на прах

1/4 чаена лъжичка захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка царевично брашно

Зеленчуците:

150 г гъби, нарязани на ситно

1 картоф, обелен и нарязан на кубчета

1/2 чаша нарязана на кубчета целина

1 средно голяма тиквичка, нарязана на кубчета

1 малка червена чушка, също нарязана

1 чаша печено кашу и варен бял ориз за сервиране.

За соса:

1/2 чаена лъжичка царевично брашно

1 супена лъжица вода

2 супени лъжици соев сос

1 чаена лъжичка сусамово олио

1 средно голяма скилидка чесън, ситно смляна

Инструкции за готвене:

В средно голяма купа комбинирайте пилето с 2 супени лъжици олио и соев сос, добавете и подправките (бял пипер, захар, сол, царевичното брашно) и разбъркайте добре. Сложете в хладилник поне за 30 минути.

Направете си соса в малка купа и също го оставете в хладилника. Извадете пилето 5 минути преди да започнете да готвите. Загрейте 2 супени лъжици олио в тигана на силен огън и добавете пилето, като бъркате с дървена шпатула. Запържете месото за около 3-4 минути като гледате да не залепне, след това го прехвърлете в купа и го оставете настрана.

Добавете още 2 супени лъжици олио в тигана и задушете гъбите за около 2 минути, като ги подправите със сол. След това задушете, отново на силен огън, целината, тиквичките и картофа за около 3 минути. Накрая добавете червената чушка и подправете със сол.

След това към другите зеленчуци в тигана върнете и гъбите и разбъркайте всичко за 1 минута. Идва време да добавите и пилето в тигана. Накрая добавете соса и продължете да разбърквате, докато той се сгъсти.

Най-накрая сложете и кашуто в тигана, разбъркайте хубаво за около минута и след това прехвърлете в чиния и сервирайте с варения ориз.


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари