Нюйоркският ресторант Eleven Madison Park беше обявен за най-добрия в света на церемония в Мелбърн, съобщиха световните агенции.
Шеф на ресторанта е роденият в Швейцария Даниъл Хъм. Ресторантът му за първи път заема водещото място. Миналата година той беше трети.
На второ и трето място са водачът от миналата година – италианският „Остерия Фраческана“ в Модена, и испанският „Ел Селер де Кан Рока“. „Остерия Фраческана“ остава най-добрият ресторант в Европа.
Най-добър сладкар в света е французинът Доминик Ансел, който също работи в Ню Йорк.
Класацията „50-те най-добри“ се изготвя за 15-а година от Академията на 50-те най-добри ресторанта в света, която се състои от 1000 влиятелни кулинарни автори, критици, майстор-готвачи и ресторантьори.
Вижте в нашата галерия част от ястията, които се сервират в Eleven Madison Park