IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 неща, които емоционално стабилните хора правят

12 септември 2017 12 00

Всеки може да изгради това качество

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Емоционалната стабилност пряко допринася да бъдем щастливи и да имаме по-добър живот. Без нея рискуваме да попаднем в омагьосан кръг на ревност, стрес, тъга и депресия.

Трябва да имаме предвид, че има начини, с които да подобрим емоционалното си здраве, а с него и качеството на живота си. Можем да променим начина, по който мислим, както и ежедневните си навици.

За тази цел от полза би било усвояването на навиците на емоционално стабилните хора. Какво правят и не правят те?

1. Казват „не“

Емоционално стабилните хора знаят кога и как да откажат. Те не се ангажират прекалено и не правят лъжливи обещания – просто казват „не“ на искания, които не желаят да изпълнят или за които нямат време.

Те добре разбират, че имат само двадесет и четири часа в денонощието, така че искат да прекарват времето си мъдро – правейки нещата, които са най-важни за тях.

Спокойни са и не се чувстват неудобно, когато отказват, нямат нужда и да обясняват своето решение. Отказът е признак на увереност.

2. Наясно са със силата на слушането

Тези хора слушат повече, отколкото говорят. Те са уверени в това, което трябва да кажат, и следователно не изпитват нужда да говорят през цялото време. Те са чудесни в общуването, поради способността си да слушат.

Освен това, такива хора знаят как да приемат критика. Те искат да знаят мнението ни, дори ако не са съгласни с него.

3. Не се притесняват да поискат помощ

Емоционално стабилните хора не се чувстват застрашени, когато се нуждаят от помощ. Най-успешните хора в света имат цели екипи, които ги подкрепят и им помагат.

Те добре знаят, че не всичко могат да направят сами и не губят време в опити. Те се доверяват на хората и не се притесняват да поискат (или наемат) помощ.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари