Подготовката за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл продължава. Двамата вече са избрали и как да бъде аранжирано тържеството им. За целта те ще ползват услугите на известна лондонска флористка, която ще аранжира украсата от цветя за сватбата, пише Reuters.

Филипа Крадок, сред чиито клиенти са дизайнерът Александър Маккуин и британското издание на сп. „Vogue“, ще използва сезонни цветя от района на Уиндзор за украсата на помещението за церемонията, която ще се състои на 19 май, съобщават от двореца Кенсингтън.

Сред тях ще бъдат градински бели рози, цветето напръстник (Digitalis) и любимите на Маркъл божури. Освен това флористката ще включи клонки от бук, бреза и габър от заобикалящия двореца парк.

Самите младоженци са помогнали в избора на аранжимента, споделя специалистът.„Работата с тях е истинско удоволствие. Процесът е лек, творчески, забавен и със силно сътрудничество“, обяснява Крадок.

Хари, който е пети поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл – звездата от телевизионния сериал „Костюмари“, ще се бракосъчетаят в параклиса „Сейнт Джордж“ на Уиндзорския замък.

На сватбата са поканени 600 гости. И въпреки че се пазят в тайна, се знае, че сред тях ще бъдат родителите на младоженката, но не и нейните брат и сестра.

Над 2 500 души публика от британския народ и благотворителни организации ще наблюдават пристигането на Маркъл и Хари и техните гости, както и отпътуването на процесията с каляска след церемонията.