IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 навика, които показват вътрешното ви безпокойство

2 април 2018 19 02

Имате ли някой от тях?

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Хората, които страдат от тревожност често се опитват да го скрият. Съществуват обаче много очевидни навици, които опитното око знае, че са признаци на безпокойство и напрежение, които се крият под повърхността.

Има много причини, поради които хората развиват навици като тези, споменати по-долу. Съзнателно или несъзнателно те ги разсейват от всичко, което ги кара да се чувстват неспокойни.

Ето и някои навици, които хората, които изпитват напрежение, може да имат:

1. Гризане на ноктите

Въпреки че не всеки, който си гризе ноктите, го прави поради тревожност, често този навик се свързва с нервност. Имайте го предвид, ако се борите да се отучите от този неприятен навик.

2. Безцелно „ровене” в телефона

Съвременният нервен навик, който голяма част от нас са развили, е непрекъснато да проверяваме и/или преглеждаме в телефоните си социалните медии или други приложения, без всъщност да четем нещо конкретно. Това е техника, която много хора използват, независимо дали го осъзнават или не, когато се чувстват неудобно в социална ситуация или искат да избегнат контакт с околните около тях. 

3. Избягване на контакт с очите

Това е нещо, което другите хора често забелязват и обикновено значи или липса на увереност, или грубост, или неуважение, а не тревожност.

4. Проверяване на часа

Ако непрекъснато проверявате часовника си, това може да е или признак на нервност, или чакате нещо неприятно да свърши. Това е автоматичен жест, който ви пречи да се фокусирате върху други неща и да възпрепятства вашата производителност.

5. Твърде бързо говорене

Някои хора говорят бързо, когато се чувстват нервни. В някои случаи те си остават неразбрани, което е разочароващо за тях и засилва безпокойството им. Ако ще правите презентация или ви предстои публична реч, съсредоточете се върху поддържането на скоростта на речта си, като дишате редовно.

6. Тропане с крака

Нервната енергия, която се движи по тялото ви, може да накара краката ви да потропват под масата. За другите това е знак, че се чувствате раздразнени или губите търпение. Може да се възприеме и като вид грубост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари