Независимо дали избирате облекло за кратък или за по-дълъг полет, най-важното е да се чувствате комфортно и в същото време пътуването ви да премине без проблеми.

Затова ще ви предложим някои съвети, които определено биха били от полза при подготовката за следващия полет.

Ето какво е най-добре да избягвате.

1. Парфюм

В самолета ще бъдете в малко пространство и заобиколени от много хора. В подобни ситуации е добре да се избягват тежките парфюми за доброто на останалите пътници, пък и за ваше добро.

Тези парфюми се оказват дразнещи не само за околните, но и за самите вас, когато сте затворени в малки, непроветриви помещения. Те могат да бъдат особено неприятни за хората, страдащи от астма и алергии.

2. Тесни дрехи

Избягвайте тесните дрехи, особено когато полетът е по-дълъг от 4 часа. В противен случай сте изложени на риск от дълбока венозна тромбоза. Състоянието представлява кръвен съсирек, който се образува във вената, обикновено на крака.

Още по темата

За да се предотврати това състояние, носете удобни дрехи и се разхождайте колкото можете по-често.

3. Летни дрехи

Дори когато летите към топла страна и сте изкушени да изберете лятна екипировка за полета, не забравяйте, че температурата в самолета може да бъде изненадващо ниска.

По време на полет е важно да носите със себе си и поне една връхна дреха.

4. Контактни лещи

В самолета средната влажност може да достигне до 20%, вследствие на което лещите може да се изсушат и това да раздразни очите. Препоръчително е по време на по-дълъг полет, да използвате очила, вместо лещи, особено ако планирате да спите.