IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да избягате от реалността?

3 септември 2018 14 30

Как да се спасите в по-напрегнатите моменти от живота си

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Всеки човек минава през изпитания и неуспехи в живота си. Факт е, че много от нас се страхуват от трудностите и от поражението, и в по-напрегнатите етапи от живота си се чудим как и къде да избягаме от действителността. Но колкото и да е горчива една реалност, всеки от нас има вътрешен механизъм да се справи със ситуацията.

Прочетете, за да разберете как можете да избягате от реалността въз основа на вашия зодиакален знак:

1. Овен

Човекът от зодия Овен става раздразнителен, когато попадне във вихъра на трудна ситуация или неуспех. На всичкото отгоре той започва да товари ума си с мисли за хиляди незначителни неща и това му носи още повече стрес. За да избягат от реалността, хората от тази зодия трябва да заложат на интензивни физически тренировки и кардио. Активният спорт може да ги освободи от негативните мисли и именно докато се потят, те могат да измислят стратегия как да излязат от сложната ситуация.

2. Телец

Упоритите Телци се справят трудно с промените и неуспехите в живота си. Те обичат да усещат, че всичко е под контрола им, поне в техния свят, и когато нещата излязат от контрол, те започват да се чувстват така, сякаш животът им се е превърнал в пълен хаос. Телците могат да се отърсят от този стрес с помощта на изкуството – да гледат забавни филми, увлекателни сериали, да ходят на комедийни постановки в театъра. Те ще бъдат погълнати от щастливите, макар и измислени истории и ще забравят за проблемите си поне за малко.

3. Близнаци

Очарователните и приказливи Близнаци могат да избягат от мрачната действителност, ако се отдадат на едно от любимите си хобита – общуването. Техният начин на бягство е под формата на дълги, не много задълбочени разговори, в които да могат да си кажат всичко, което мислят, както и да споделят какво им тежи и какво ги тревожи в живота им. Клюкарстването също им действа като антистрес терапия.

4. Рак

Тези вечни романтици често си мислят, а и очакват животът да е хубава приказка с щастлив край. Когато животът на един Рак се обърка, той може да избяга успешно от реалността и да възстанови баланса в главата си, именно докато чете увлекателни любовни романи. Те ще го накарат да се почувства много по-добре. Щастливият измислен свят на литературата може да повлияе добре на психическото състояние на Рака и той да започне да се чувства по-добре тук и сега!

5. Лъв

Лъвовете обичат да бъдат център на внимание и именно това е техният най-добър начин да избягат от трудната реалност. Когато минават през сложен момент в живота си, те просто трябва да си измислят начин да се изявят пред някаква аудитория и да покажат своите ораторски, артистични или музикални умения. Появата на сцена или на някакъв вид трибуна, би било едно много подходящо лекарство срещу стреса за егоцентричния Лъв.

6. Дева

Практичната Дева няма и да си помисли да бяга от реалността, дори да е свръхнатоварена, тъжна, разочарована и/или да е на ръба на силите си. Хората от този знак обичат предизвикателствата в живота си и искат да имат неща, с които да се справят. Те се гмурват направо в основата на проблемите си, без да се крият от тях, като се фокусират върху това как да се справят с трудностите. Тяхното мото е: „Можеш да бягаш и да се криеш от проблемите, но те все някога ще те настигнат!“

7. Везни

Красивите и очарователни Везни мечтаят да имат комфортен, спокоен и богат живот. Когато нещата в живота им се объркат кардинално, те си намират форма на бягство, която е много стилна и хитра – обикновено си взимат дълга почивка (напускат работа или напускат половинката си) и заминават на някое хубаво, екзотично място, като сменят изцяло пейзажа и забравят за проблемите си. Какъв по-добър начин да избягате от реалността?

8. Скорпион

Страстните Скорпиони наистина издигат в култ любовта и секса. Когато нещата в живота им се объркат много и те започнат да се чувстват изгубени или заплетени в трудности и провали, тяхното бягство е именно чрез намирането на нова половинка или на нов сексуален партньор. Сексът и любовните емоции действат антистрес на Скорпиона.

9. Стрелец

Авантюристичните хора от зодия Стрелец не се оставят току-така на проблемите в реалността си. Те веднага са готови да стегнат куфара и да се отправят я към плажа, я на някаква непланирана екскурзия на далечен остров, или пък се отдават на организирането на някакъв пищен празник или събитие. Приключението е във вените на Стрелците. Именно затова хората от тази зодия най-бързо намират изход и бягство от ситуацията, просто чрез поредното си пътуване.

10. Козирог

Отговорните Козирози обичат да се усамотяват, да медитират, да правят йога или терапевтични упражнения, за да успокоят ума си от неприятностите. Представителите на този зодиакален знак могат да мислят и да работят най-ефективно, когато са в мир със себе си и те го осъзнават много добре. И така, медитация – това е техният начин да се успокоят и да си направят план за действие през сложната реалност, докато не видят поне малка светлина в тунела.

11. Водолей

Свободолюбивият и странен Водолей не разполага с широка гама от механизми за бягство от реалността. Просто хората от този знак винаги имат някаква по-щастлива алтернатива в ума си и някак не се вглъбяват толкова много в трудностите. Може би един от най-добрите начини да си починат от проблемите си е като се отдадат на някое свое любимо хоби като градинарство, риболов или пък грижи за домашния любимец.

12. Риби

Талантливите Риби търсят убежище от реалността в собственото си творчество. Те започват да рисуват, да пишат поезия, да правят музика и т. н. Правенето на изкуство е техният начин да си поемат дълбоко дъх и да си починат за малко от проблемите си. Проблемът на Рибите е, че понякога трудно намират своя път обратно към реалността!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари