Необходими продукти:
за тестото:
400 мл айрян (1:1 кисело мляко и вода)
1 яйце
3 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 кубче мая
750 г брашно
за плънката:
600 г свинско месо (може и кайма, но с месо е по-вкусно)
лук (2-3 глави кромид, 2 стръка праз или връзка пресен)
1 к. л. червен пипер
чубрица, сол
олио
Приготвяне:
От продуктите за тестото замесваме меко тесто и го оставяме на топло да удвои обема си.
През това време приготвяме плънката, защото трябва да е добре изстинала.
В 2-3 с. л. олио задушаваме лука и месото нарязано на дребни парчета, когато водата се изпари и остане само на мазнина посоляваме, добавяме червения пипер и чубрицата и оставяме да изстине.
Източник: wellcometomykitchen