Необходими продукти:

200 мл кисело мляко

3 яйца

50 г масло или хубава свинска мас

2 с. л. с връх захар

1/2 ч. л. сода за хляб

1 ванилия

около 500-550 г брашно

олио за пържене

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме маслото, захарта, яйцата и ванилията, добавяме млякото с угасената в него сода. След това постепенно добавяме брашното и замесваме меко, нелепнещо тесто.

Оставяме го да почине 20-30 минути и после го разточваме върху набрашнен плот на кора с дебелина 0,5 см. изрязваме кръгчета, правим отвор по средата и пържим от двете страни в добре сгорещено олио до порозовяване.

Готовите гевречета изваждаме върху домакинска хартия и след като изстинат леко, поръсваме обилно с пудра захар.

Източник: Wellcometomykitchen