София Шишкова е сред най-известните гадателки на карти таро в Русия. Пред Wday.ru тя споделя какво очаква различните знаци през декември.

„Новогодишното настроение вече се усеща, но преди началото на 2019 г. много от нас ще се сблъскат с определени събития в живота – някои ги чака промяна в личния им живот, други – в кариерата им, трети – в тяхното възприемане на себе си и на хората около тях.

Овен

Декември ще бъде за Овните месец дежавю – ще ставате свидетели на повтарящи се ситуации. Не забравяйте, че ако искате да промените крайния резултат в рамките на кръга от събития, трябва да промените подхода или поведението си. Във финансово отношение всичко ще бъде блестящо, няма да ви бавят никакви разплащания. За вас остава да харчите. Възможен е голям бонус или неочаквана финансова помощ.

Съвет на картите: Опитайте се сред цялата новогодишна суета да намирате време за красивото наоколо – там, където няма работа, пари и взаимоотношения.

Телец

Последният месец на 2018 г. ще ви донесе радост и забавление – срещи със стари приятели, приятни партита и нови познати. Самотните представители на знака ги очакват възможности на любовния фронт, които могат да прераснат в сериозна връзка. Бъдете готови! Възможни са и внезапни промени в живота – преместване, смяна на работното място, принудителна промяна в начина на живот.

Съвет на картите: Опитайте се да търсите предимства във всички промени, които ще ви се случат в следващите 31 дни.

Близнаци

През декември ще бъдете буквално „на кон“ – чувството на радост и триумф ще ви бъде постоянен спътник. Не забравяйте обаче внимателно да наблюдавате събитията. Ще ви бъдат дадени някои много важни знаци за това какво ви предстои през следващата година. В личния живот Близнаците ще бъдат буквално на една крачка от пълната хармония и взаимно разбиране. Ще имате възможност за промени, но те ще зависят изцяло от вашите решения.

Съвет на картите: Не забравяйте мечтите си, те са водещата карта за вашите действия.

Рак

Най-важното за вас през декември е да направите правилния избор и да вземете правилното решение. Най-вероятно животът ще ви предостави няколко възможности, но не забравяйте, че привидно привлекателното предложение може да не е най-обещаващо. Добрата новина е, че изобщо не е необходимо да вземате решение сам, съвсем приемливо е да се консултирате с роднини или приятели.

Съвет на картите: Разширете хоризонтите си, опитвайте се да се занимавате с изцяло нови неща.

Лъв

Лъвовете в края на годината трябва да положат максимално усърдие и упоритост в работата. Не е изключено да се сблъскате с огромен проблем. Декември ще бъде месецът, в който ще имате възможност да се отървете от ненужни и „токсични“ хора.

Съвет на картите: Отворете се за промяна и щастието бавно и сигурно ще влезе в живота ви.

Дева

Новогодишната суматоха ще бъде изключително бурна за Девите. Включително и в личния им живот. Важното е да не давате ухо на клюки и сплетни. Декември ще постави всичко на негово място и в крайна сметка нечестивите ще получат това, което заслужават. Сведете до минимум комуникацията с неприятни хора, не си струва усилието.

Съвет на картите: Дръжте очите си широко отворени и ще откриете нови възможности, за които не сте подозирали.

Везни

За Везните декември ще бъде изпълнен с различни шансове – има възможност да получите внушителна сума пари, да намерите истинската си любов и дори да постигнете духовно просветление. Вие ще бъдете на гребена на вълната и всичко, което предприемете ще доведе до успех. Насладете се на мига, но не забравяйте да благодарите на тези, които ви помагат и ви подкрепят.

Съвет на картите: Следвайте вдъхновението си и запомнете, че вашите възможности са наистина безкрайни.

Скорпион

Краят на 2018 г. ще бъде идеалното време за духовни практики и изучаване на вътрешното ви „аз“. Въпреки суматохата преди Нова година, опитайте се да отделите няколко минути на ден за медитация, което ще ви помогне да станете по-хармонични и по-спокойни. Тези качества ще ви бъдат много полезни. Вероятно ще ви се наложи да участвате в не много приятни събития. Основното нещо – не ги вземайте присърце и вървете напред.

Съвет на картите: Открийте своята хармония и всички проблеми ще ви се струват незначителни.

Стрелец

Този месец се очаква да ви бъде най-добрият в годината, всичко ще се развива по най-добрия начин. Не си позволявайте отпускане и да заемате пасивна позиция, нещата няма да станат сами. Във вашите ръце ще бъде всичко, за да постигнете желаното. Единствените препоръки са за дамите от този знак – не се главозамайвайте от постигнатите успехи.

Съвет на картите: Слушайте внимателно вашата интуиция.

Козирог

През декември трябва да се опитате да погледнете, дори и в най-неприятните ситуации, от различен ъгъл. Ако сте много уморени, помислете дали бизнесът или проектите ви наистина заслужават тези сериозни усилия, или може би сте станали доброволно „жертва“? До края на годината е възможно и много изкусително предложение или пък... изкушение. Разчитайте на ума си и не се поддавайте на моментни импулси.

Съвет на картите: Не игнорирайте и преминете през всички изпитания, така ще почувствате новото начало.

Водолей

Някой от вашето обкръжение ще се прояви в не много добра светлина, което може да предизвика трусове. Но не позволявайте на едно лошо преживяване да отнеме вярата ви в хората и в приятелството. Сериозни и активни действия през декември е по-добре да не се предприемат. Картите препоръчват спиране и анализиране на цялата изминала година в спокойна атмосфера.

Съвет на картите: Опитайте се да общувате само с приятели.

Риби

През декември е времето, в което напук на цялата суматоха, е най-добре да оставате по-често сами. Направете пълен вътрешен одит на мислите и нагласите ви, планирайте за следващата година. Избягвайте философски разговори с приятели, няма да сближите гледните си точки. Най-много да си развалите настроението за Нова година.

Съвет на картите: Визуализирайте вашите успехи и победи през следващата година и няма да чакате дълго те да станат факт.