IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвместно съжителство – как да познаете, че е време?

5 юли 2019 08 00

Без значение колко дълго сте заедно

IStockphoto

IStockphoto

Ако вие и вашият партньор вече прекарвате по-голямата част от времето си заедно, преместването на квартира е съвсем естествена крачка за вашата връзка. Но съвместното съжителство не е лесно, особено ако нямате опит до момента.

Има разлика между това да живеете със съквартирант и това да сте заедно с любимия човек. Когато искате да бъдете нонстоп с гаджето, трябва да поговорите за това. Важно е и двамата да го искате, защото в противен случай ще се получи пришпорване, от което някои се плашат.

Ето няколко признака, които могат да потвърдят, че сте готови за голямата крачка:

Вие сте много добри приятели

Когато се познавате много добре, може да се доверите на другия за всяко нещо. Започвате да споделяте с него като на много добър приятел. Наличието на този тип взаимоотношения (освен любов, има и приятелство), може да ви подскаже, че е време да заживеете заедно.
Двойките, при които има приятелство, но по незадушаващ начин, са чудесен знак, че мъжът и жената са готови за следващата крачка.

Източник: IStockphoto

Вие не се ограничавате в социалните медии

Всеки от нас има профил в някоя социална медия. Много мъже и жени прекарват с часове ровейки из Facebook или чатейки с някого. Ако не се притеснявате от това, че гаджето ви отделя твърде много време в интернет пространството и не ревнувате, то отношенията ви са стабилни.

Въпреки всичко, семейни терапевти са на мнение, че още преди заживяването заедно трябва да си определите някакви граници за употребата на социалните мрежи, за да няма конфликти после. Ако за вас не е проблем, че колежките на гаджето ви му пишат в чата (било и по служебни въпроси), то вие сте „по-отворени“ към използването на електронни устройства вкъщи. Все пак, може да се разберете, че е по-добре през свободното време да наблегнете на контакта между вас, отколкото на ровене из мрежата.

Харесвате семейството и приятелите ѝ/му

Често се случва да излизате с някого, но да не понасяте неговото обкръжение или роднините му. С течение на времето обаче това трябва да се промени, ако искате нещата между вас да вървят. Преди да се преместите при партньора си, трябва да сте наясно какво е отношението ви към най-близките му хора.

5 знака, че се отдалечавате от партньора си

Когато неговите приятели и семейство са станали част от вашия живот, тоест той/тя ви е запознал с тях и нямате нищо против да се срещате и забавлявате, то смело си стягайте багажа.

И двамата обичате уюта и чистотата

Както казахме, по-различно е да се живее със съквартирант, но иначе битовизмите са едни и същи. Чистене, готвене, миене на банята, поливане на цветята. Трябва да сте си говорили по тези въпроси, за да не останете изненадани после от хигиенните навици на него/нея.

Винаги в началото има напасване, но още преди пренасянето трябва и двамата да имате ясна картина за това какво жилище/квартира искате, кой ще чисти, колко често ще вечеряте навън. Когато половинката няма проблем да говори по тези въпроси, е готов/готова за следващата крачка.

Готови сте на жертви в името на връзката

Споделянето на личното пространство е един вид жертва. Ще усетите дали човекът до вас наистина иска да живеете заедно по начина, който говори за съвместното ви съжителство. Когато мъжът или жената са готови да се преместят в друг град или квартал заради вас, то наистина имат сериозни намерения. Те са готови на компромиси.

4 типа поведение, които водят до изневяра

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари