IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жена прибра 97 кучета заради урагана Дориан

4 септември 2019 14 40

Бурята вече започва да отслабва

Снимка: Chella Phillips/Facebook

Ураганът Дориан сериозно уплаши жителите на Бахамите. Ветровете там надминаваха скорост от 250 км/ч, а  много се барикадираха в домовете си. Те се запазиха с храна, вода и вещи от първа необходимост и подсилиха прозорците си с картони, за да се спасят от вятъра. 

Освен хората обаче от урагана Дориан бяха застрашени и животните. Затова, една жителка на Бахамите решава да отвори вратите на дома си, за да предпази четириногите същества. Става въпрос за приютяване на близо 100 кучета, а спасителката се казва Чела Филипс. Тя е собственик на приют за бездомни животни и не е изненада, че е развила такава любов към тях.

кучета

Снимка: Chella Phillips/Facebook

Постъпката й става достояние на всички чрез социалните мрежи, където Филипс споделя своята история. Тя обяснява, че засега е приютила 97 кучета, а 79 от тях вече спят в спалнята й. Разказва, че нито едно от животните не се е качило на леглото й и всички се чувстват добре и на сигурно място. 

"Барикадирахме дома и никой не остана навън. Чува се музика от всяка стая и съм включила климатиците, за да може да поддържат нормална температура за кучетата", пише Филипс. В поста си тя благодари на тези, които са дарили по нещо за приюта й, защото точно така тя е успяла да се погрижи за най-малките и за най-изплашените. 

кучета

Снимка: Chella Phillips/Facebook

Въпреки огромните усилия за барикадиране, дъждът е намерил начин да влезе в дома на Чела Филипс. Тя споделя в пост, че е прекарала ужасна нощ като дори 3 помпи не са успели да изхвърлят водата, която е навлязла. "След час и трите помпи прегряха. Сега сме навън с кофи, но сякаш водим изгубена битка".

Напук на бурята обаче, Филипс споделя, че всички кучета в къщата й се разбират помежду си и дори се сприятеляват с предишните обитатели. "Всяко едно от тях заслужава да живее в любияц дом, затова ви моля да им помогнем. Сърцето ми се къса, защото не успях да прибера повече, но просто нямам достатъчно стаи в дома си", добавя тя.

кучета

Снимка: Chella Phillips/Facebook

Постъпката на американката се случва на четвъртата годишнина от създаването на приюта й за кучета. Досега, Филипс е успяла да помогне на близо 1000 животни. Филипс създава онлайн кампания за даряване на средства още през август. Заасега тя е успяла да събере около 89 хил. долара за четириногите си приятели.
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари