IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Появиха се първите безполови кукли

27 септември 2019 14 50

Играчките могат да бъдат както жени, така и мъже

Снимка: Instagram

Компанията за играчки Mattel, която стои зад създаването на Барби и Кен, пусна на пазара първите кукли, които няма да бъдат определяни по пол. Серията е кръстена „Сътворим свят“ и вдъхновена от деца, които искат свободно да изразят предпочитанията си и начина, по който се чувстват.

Играчките могат да бъдат момичета, момчета, нито едно от двете или и двете. В комплекта се съдържат както мъжки, така и женски дрехи, а децата ще могат дори да сменят и косата на своята кукла.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от MATTEL (@mattel) на

Mattel пуснаха на пазара 6 кукли, всяка с различен цвят на кожата. Всяка от тях идва с мъжка и женска прическа, мъжки панталони, пола и аксесоари. Играчките нямат изразени полови черти – веждите не са изваяни, нямат мускули или пък слаба фигура. 

„Куклите са отражение на културата и тъй като светът продължава да се движи в положителна посока към приемане на различните, ние решихме че е време да направим и кукла, която е свободна от всякакви етикети и определения“, казва пред Insider Ким Кълмон, която е вицепрезидент на компанията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от MATTEL (@mattel) на

Първата безполова играчка ще струва около 30 долара, а от компанията се надяват това да накара хората да мислят по-свободно и да разберат, че куклите могат да помогнат на всяко дете. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари