fallback

Как да приготвите: Крем с тиква и маскарпоне

06 October 2019 09:00

За лежерните следобеди през уикенда

Тиквата е един от най-употребяваните продукти през есента. Тя е пълна с полезни вещества и предпочитана за приготвянето на супи и десерти от много хора.

Днешната ни рецепта е именно с тиквата, която носи цветовете на сезона. Ако харесвате вкуса ѝ, то изпробвайте нашето предложение за лек крем.

Необходими продукти:

2 средни парчета печена тиква;

1 маскарпоне (500 г);

половин кофичка заквасена сметана (100-150 г);

2-3 супени лъжици мед;

пресен лимонов сок;

канела.

Начин на приготвяне:

IStockphoto

Обелвате внимателно тиквата и я изпичате във фурната. Взимате едното парче и го намачквате с лъжица (може и да го пасирате). Добавете маскарпонето, сметаната, меда и канела на вкус, като разбиете с миксер до получаването на хомогенна смес. Овкусете с лимонов сок.

Как да приготвите: Шоколадов мус с авокадо

След като сте готови с крема, разпределете го в подходящи десертни чашки. Първо може да сложите един ред от печената тиква на ситни парченца, след което да добавите крем. Отгоре украсете с малко канела. Друг вариант е да редувате крема и тиквата няколко пъти, ако имате по-големи купички или чашки.

Как да си приготвим чийзкейк в буркан?

Кремът с тиква се приготвя и изяжда много бързо :)

Да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти крем с тиква и маскарпоне десерт с маскарпоне
0 коментара
fallback