IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е седмичното меню на децата по света?

8 октомври 2019 10 50

Фотограф заснема малчугани от различни държави

Снимка: Instagram

Грег Сегал се заема с интересната задача да проследи живота на 52 деца по света. Той обаче не се фокусира върху ежедневните им задължения и игри, а чисто и просто върху начина им на хранене през седмицата. Снимките му са събрани в книгата „Ежедневно меню: Какво ядат децата по света“, а процесът по създаването ѝ хич не бил лесен.

Първо, продуценти във всяка една страна трябвало да намерят деца, които да записват какво ядат всеки ден в продължение на седмица. След това, екип от готвачи пазарува абсолютно същите продукти, за да направи ястията за снимките. Тук идва и работата на Сегал, който поставя храните около децата и ги заснема в студиото си.

В изявление пред Insider, фотографът споделя, че е бил много изненадан от съответствията между различните страни. „Имаше доста пакетирани храни и такива, които съдържат много калории“, казва той.

„Децата, които срещнах, имат различни характери и интереси, но често ядат едно и също. Например, Паоло от Сицилия и Айзък от Лос Анджелис. Преди, момчето от Италия щеше да има много по-различен режим от своя американски връстник, но сега доста се доближават един до друг. И двамата ядат пържени картофи, бургери, пици, паста и бял хляб“, се казва в съобщението на Сегал.

В галерията може да видите 7 деца от различни държави и тяхното дневно меню. Откъси от книгата на Грег Сегал са поместени в описанието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари