IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кисело мляко срещу настинка

1 октомври 2019 11 00

То съдържа пробиотици, които подсилват имунната система

Снимка: Pixabay

Зимата идва! Думите на Нед Старк от „Игра на тронове“ се превърнаха в едни от емблематичните за сериала и вдъхновиха множество шеги в интернет. Но сега, зимата наистина идва и говорим за сезона, който ще настъпи само след два месеца.

Със студеното време идват и неприятните настинки, които ни събарят физически. Всеки от нас си има няколко скрити трика, с които се бори с вирусите, но сега експерти съветват винаги да имате кисело мляко в хладилника си по време на минусовите температури.

Според учените, пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко подсилват имунната система и помагат на тялото да се бори с инфекциите по-успешно. Освен това, в него има голямо количество цинк, който може да намали симптомите на настинка.

йогурт

Ако все пак грипът ви повали, киселото мляко също може да ви помогне с възстановяването. Въглехидратите в него осигуряват енергия, която е нужна на тялото ви да се бори с настинката. Все пак, експертите съветват да не разчитате само на киселото мляко.

„Не се ограничавайте само до него. Комбинирайте го със здравословна диета, която ще ви осигури останалите хранителни вещества, нужни на организма“, казват учените. Според тях, млякото е най-полезно, когато имате болно гърло, защото е лесно за преглъщане и няма да засили възпалението.

йогурт

Може да комбинирате киселото мляко с плодове като боровинки или ягоди, за да си направите една здравословна закуска, която ще ви даде нужната енергия за деня. В същото време, ще се борите и срещу гриповете, които ще ни атакуват през зимата.

4 начина, по които предавате бацили на околните

За по-здрава имунна система: Цитруси, джинджифил и чесън

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари