IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандия се отказва от името си

8 октомври 2019 14 50

Вместо това държавата си остава със старото – Нидерландия

Снимка: Pixabay

Холандското правителство реши да се откаже от името Холандия и вместо това държавата да се нарича както преди – Нидерландия. Целта е да се промени световния имидж на страната. „Ребрандирането“ е подкрепено от бизнес лидери, туристически браншове и централното правителство. Очаква се процесът да започне още тази година.

С решението си министрите целят да се промени световното разбиране за страната. Все по-често името Холандия се свързва със свободното използване на леки наркотици като марихуана, както и известния Площад на червените фенери.

Новото-старо име Нидерландия ще бъде оповестено официално на конкурса Евровизия, който ще се проведе в Ротердам през май следващата година. Другият голям форум, на който страната ще участва с първоначалното си наименование са Олимпийските игри в Токио през 2020-а. Футболният отбор също ще промени името си.

Холандия

Ротердам, Нидерландия. Снимка: Pixabay

Говорителката на Министерството на външните работи заяви пред Guardian, че страната има нужда от по-съсредоточено и стегнато национално брандиране. „Искаме да представим Нидерландия като отворена, изобретателна и приобщаваща страна. Модернизираме всяко наше действие“, казва тя.

Жената добавя, че правителството бавно преминава през процеса на смяна на името, за да може да се подпомогне износът, туризмът, спортът и да се разпространи „нидерландската култура, ценности и норми“.

Страната се превърна в предпочитана туристическа дестинация, като по последни данни близо 18 млн. души са посетили градовете ѝ през 2018 година. Според предположенията, това число ще се увеличи до 42 млн. до 2030-а.

Затворено за туристи! Местата, на които няма да можете да отидете

7 места по света, където снимките са забранени

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари