IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изяж си сламката!

12 октомври 2019 13 00

Появи се още един заместител на пластмасата

Снимка: Instagram

Борбата срещу пластмасовите опаковки набира все по-голяма сила и различни страни по света търсят начин да се справят с проблема. Един от най-големите замърсители са продуктите за еднократна употреба, които запълват ежедневието ни. Постепенно те трябва да изчезнат, а с всяка изминала година се появяват техни заместители.

Вече сме ставали свидетели на барове, които предлагат бамбукови или стъклени сламки, вместо традиционните пластмасови. Сега обаче идва ред на една революция, която не само ще ви позволи да запазите природата, но и да похапнете нещо вкусно докато си пиете коктейла.

Става въпрос за сламките от паста, които навлизат във все повече заведения и барове в Европа. Интересното е, че те не идват от родината на пицата и спагетите – Италия, а от Великобритания. Идеята е на англичанина Максим, който създава стартъп компания, която се занимава с направата на новия вид сламки. 

Според компанията, сламките е най-добре да се използват за студени напитки, тъй като, ако ги потопите в нещо топло, бързо ще се сдобиете със спагетена супа. Издържат близо 30 минути в питието, а единственото, за което трябва да внимавате е, че сламките съдържат в себе си глутен. Нямат мирис и вкус и са направени от брашно и вода. Напълно биоразградими са, което ги превръща в най-добрия приятел на природата.

„Искаме да вдъхновим света и да покажем колко е лесно да си добър – с една сламка на ден“, се казва на сайта на компанията. 

Бамбукови чаши – полезни или вредни са?

В помощ на околната среда: Път от пластмаса

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари