IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забранено: Какво НЕ трябва да правите в Европа

24 ноември 2019 15 00

Туристическите дестинации с няколко странни забрани

Снимка: iStock

Краят на годината наближава и вече почти всички дни от отпуска ни са изчерпани. Затова не ни остава нищо друго освен да помислим за следващите 12 месеца, в които ще можем да се насладим на малко свободно време далеч от офиса и натоварения град.

И докато някои избират да останат в България и да опознаят родината, то други решават да се впуснат в приключение из Европа. В днешно време е много по-лесно да се стигне до далечни дестинации – просто запазваш билети за полет и след няколко часа си на мечтаното място.

забрани

Все пак обаче има няколко неща, за които трябва всеки турист да внимава. Тъй като посещенията в чуждите страни зачестиха, много от тях създадоха различни закони, с които да контролират тълпите от прииждащи хора. И докато някои ограничения са доста строги, то други попадат в графата забавни и дори странни.

Италия

Ако решавате да посетите град Еболи, тогава трябва да внимавате с ласките в автомобил. Властите там не позволяват целуването в кола, а причините за това може да са свързани с разсейването и риска от катастрофи.

забрани

Във Венеция пък не ви е позволено да храните гълъбите. Ако решите да прескочите закона, тогава ви грози глоба от 50 до 500 евро. Макар в момента да е под вода, площадът „Сан Марко“ също попада в частта забранено. Също така нямате право да „заключите“ любовта си с катинар и да го поставите на мост или паметник.

Испания

В Испания температурите през лятото рядко падат под 24 градуса и това кара много хора да търсят различни начини за разхлаждане. В Бареслона обаче ще трябва да сте облечени през цялото време, тъй като нямате право да се разхождате по бански или друго плажно облекло далече от плажа.

забрани

Ако решите да пътувате с кола до страната, трябва да ви е ясно, че там не може да карате с джапанки или други отворени обувки. Жените, които обичат да карат с токчета, ще трябва да се преобуят веднага щом стъпят на испанска земя.

Топ 15 на най-добрите европейски градове

Франция

От години Франция се счита за страната на любовта. Въпреки това един от законите е свързан точно с размяната на нежности. Една от забраните там датира отпреди 100 години и не позволява на влюбените да се целуват на гарите. Мярката е наложена, за да не се предизвиква закъснение на влаковете, които изчакват двойките да се сбогуват.

забрани

Ако шофирате във Франция, трябва да носите със себе си дрегер. Ако полицията ви спре за алкохолна проверка, тя се случва с вашия личен уред. За плажуващите в страната е забранено да строят кули от камъни на пясъка. Според местните власти, това уврежда околната среда и дори налагат глоба от 1500 евро на провинилите се.

Туризъм в Европа: Кои са най-евтините градове?

Снимки: iStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари